Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadienio receptas – orkaitėje keptos itališkos bulvytės su voveraitėmis

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2013-07-28
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadienio receptas - orkaitėje keptos itališkos bulvytės su voveraitėmis

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvus dienoraščio nusirašėme traškių bulvyčių itališku stiliumi su šviežiu, tirštu, naminiu voveraičių padažu receptą.

Trukmė: apie 60 min.

Porcijos
: 2-3.

Energetinė vertė: keksiukas apie 200 kcal.

Reikia:

  • 6-8 vid. dydžio šviežių bulvių,
  • rozmarino,
  • žiupsnio druskos,
  • žiupsnelio šviežiai maltų pipirų,
  • šviežių krapų (nebūtinai).

Prieskonių mišinys mirkimui:

  • kelių šaukštų tyro alyvų aliejaus,
  • rozmarino,
  • smulkinto baziliko,
  • smulkinto raudonėlio,
  • žiupsnelio aitriosios paprikos,
  • saldžiosios paprikos miltelių.

Padažui:

  • didelės stiklinės voveraičių,
  • didelio svogūno,
  • 3 did. grūstų česnako skiltelių,
  • kelių šaukštų kaimiškos grietinės,
  • šviežiai maltų pipirų,
  • druskos,
  • krapų,
  • šlakelio alyvų aliejaus.

1. Jei gaminate su voveraitėmis pirmą kartą, turėtumėte įsidėmėti, kad jas visada geriausia dar prieš kepant apvirti. Taigi, švariai nuplaukite grybus ir apvirkite kokias 30-40 min. Kai užvirs vanduo, nugrėbkite putas ir sumažinkite ugnį.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Švariai nuplaukite ir nuskuskite bulves bei supjaustykite ketvirčiais ir dar perpus. Sumaišykite aliejų su prieskoniais (tais kurie nurodytais prieskonių mišinyje) kokiame maišelyje, į tą maišelį sudėkite bulves (patikėkit, taip labai patogu), gerai užriškite ir pavolioję, pavartę, išmirkykite. Išimkite bulves ir sudėkite į kepimo skardą. Pabarstykite druska, pipirais bei rozmarinais. Kepkite, kol apskrus, apie 35 minutes.

3. Susmulkinkite svogūną ir apkepinkite su grūstu česnaku įkaitintame aliejaus. Sudėkite apvirtas voveraites. Pakepinkite, pagardinkite druska, pipirais, šviežiais ar džiovintais krapais, sumaišykite su grietine, pašildykite dar kelias minutes.

4. Bulves patiekite drauge su šiltu voveraičių ir grietinės pagardu. Tinka patiekti ir prie paukštienos (pvz. ant grilio keptų vištienos kepsnelių).


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:bulvytėsitališkos bulvytėsreceptaivoveraitės

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

„Tamsta muzika” – muzikos fiesta su eko ženkliuku (Foto)
Menas

„Tamsta muzika” – muzikos fiesta su eko ženkliuku (Foto)

2011-07-25
Kodėl rudenį verta aplankyti Gruziją?
Įdomu

Kodėl rudenį verta aplankyti Gruziją?

2015-10-01
Lenktynių trasoje lietuvių žvaigždės nusileido latviams
Aktualu

Lenktynių trasoje lietuvių žvaigždės nusileido latviams

2010-09-24
Nepatikėsi
Įdomu

Nepatikėsi, bet TAI tu darai neteisingai

2014-08-28

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?