Laikas.lt
Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.
Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“
Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme sveiko lęšių troškinio su artišokais ir šalaviju receptą.
Trukmė: 50 min.
Porcijos: 4.
Reikia:
- 200 g žalių lęšių,
- maždaug 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- 2 salierų stiebų,
- 2 porų,
- didelės česnako skiltelės,
- saujos saulėje džiovintų pomidorų,
- maždaug 2 šaukštų šalavijų,
- šaukšto rozmarino,
- šviežiai maltų pipirų, druskos,
- 800 ml vištienos sultinio,
- 280 g konservuotų artišokų,
- 1/2 susmulkintos saldžiosios paprikos,
- šaukšto pinijų riešutų.
Recepto eiga:
Dešimt minučių virkite lęšius, nupilkite vandenį. 2-3 minutes pakepinkite smulkintus salierus ir porus gilioje keptuvėje. Įmaišykite česnaką, pomidorus, šalavijus ir rozmarinus. Sudėkite lęšius, supilkite sultinį, įberkite druskos ir pipirų. Užvirkite viską. Sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 30 minučių. Įmaišykite artišokus ir dar patroškinkite 2-3 minutes. Sudėkite papriką ir pinijų riešutus. Išmaišykite, patroškinkite dar kelias minutes ir karštą troškinį patiekite gilesnėse lėkštėse.