Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadienio burtai virtuvėje: becukriai skanumynai – vaisių odelės arba „lavashak“

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2014-11-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadienio burtai virtuvėje: becukriai skanumynai – vaisių odelės arba „lavashak“

Laikas.lt

Šį sekmadienį rubrikoje vyks tikras magijos seansas. Bandysime slyvas ir kitus kaulavaisius paversti be galo skaniomis ir sveikomis juostelėmis, kurias persai vadina lavashak, o angliakalbiai – fruit leather.

Portalo Honestlyyum.com vyriausioji redaktorė Erica Coffman prisipažįsta, kad yra priklausoma nuo šio skanumyno. 

„Nepersaldu ir svarbiausia, galima ne tik kramtyti kaip natūralią gumą, bet ir čiulpti kaip saldainį. Tai pats sveikiausias vaikų gardumynas“, – sako Erica, kuriai veiksmas virtuvėje visuomet turi priminti žaidimą. O šių vaisių odelių gaminimas – puiki pramoga visai šeimai ar didžiuliam draugų ratui. 

Reikės:

~ 2 kg kaulavaisių (pagal skonį slyvų, trešnių, vyšnių, abrikosų, persikų ir kt.);
1/2 puodelio vandens.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitė iki 170 laipsnių.

Nuplaukite vaisius ir perpjaukite juos pusiau.

Sudėkite vaisius į puodą, supilkite vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies tol, kol jie visiškai ištiš. Nepamirškite pamaišyti.

Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite masei atvėsti. Tuomet ją sutrinkite su blanderiu.

Supilkite masę ant kepimo popieriumi ar silikoniniu kepimo kilimėliu išklotos skardos. Paskirstykite ją taip, kad visur storis būtų vienodas.

Kiškite skardą į įkaitusią orkaitę ir laikykite ją ten 5-6 val., kol masė nebelips prie pirštų. Ištraukite skardą, kai šiek tiek masė atvės, supjaustykite ją vienodo storio juostelėmis. Iš tikro išvirta kaulavaisių masė yra džiovinama natūraliai, paliekant kelias dienas džiūti saulėje.

Susukite juosteles ir sutvirtinkite siūlu ar virvele.

Geriausia ritinėlius laikyti plastikinėje dėžutėje su dangteliu arba suvalgyti iš karto, juk taip skanu!

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:lavashakreceptaisveikas maistasvaisių odelės

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar bijantys humoro moka juokauti?
Įdomu

Ar bijantys humoro moka juokauti?

2011-05-22
Vido Bareikio ir studentų spektaklio premjeroje – pilnos salės laimingų žmonių (foto)
Menas

Vido Bareikio ir studentų spektaklio premjeroje – pilnos salės laimingų žmonių (foto)

2013-12-09
„Kitos knygos“ mugėje pristato 12 kontrkultūros ir socialinės kritikos leidinių
Menas

„Kitos knygos“ mugėje pristato 12 kontrkultūros ir socialinės kritikos leidinių

2011-02-15
Kanų kino festivalyje – Ukrainos žurnalisto akibrokštas (foto)
Kinas

Kanų kino festivalyje – Ukrainos žurnalisto akibrokštas (foto)

2014-05-19

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?