Kepsniai:
neriebi kiauliena – 1 kg
konjakas – 200 g,
aliejus – 200 g,
malti juodieji pipirai,
druska.
Padažas:
paprika – 4
rauginti agurkai – 300 g
svogūnai – 100 g
morkos – 100 g
saliero šaknis – 50 g
kiaulės taukai – 50 g
pomidorų padažas – 50 g
vanduo – 200-300 g
actas – 3 šaukštai
Kaip gaminti?
Kiaulieną supjaustyti porcijiniais gabalėliais, pasūdyti, pabarstyti pipirais, užpilti konjaku ir palikti marinuotis 3-4 val. Po to apkepti aliejuje. Padažui paprikas, svogūnus, agurkus, morkas ir salierą smulkiai supjaustyti ir apkepti taukuose. Supilti vandenį, padažą, actą ir troškinti uždengus dangtį. Kiauliena tiekiama karšta, užpylus pagamintu padažu. Garnyrui tinka marinuoti svogūnai.