Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Makaronų patiekalai

Lazanija su varške

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2024-01-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Lazanija su varške

Ingredientai:

15 lazanijos lakštų,
200 g varškės,
1 kiaušinio trynio,
2 šaukštų grietinės,
1 poro,
2 skiltelių česnako,
2 svogūnų,
2 šaukštų sviesto,
pipirų, druskos,
150 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Padažui:

1 stiklinės pieno,
2 šaukštų sviesto,
1 šaukšto miltų,
pipirų, druskos,
džiovintų žolelių mišinio.
Gaminimas:

Varškę gerai ištrink su tryniu, grietine ir pasūdyk. Keptuvėje išlydyk 2 šaukštus sviesto, pakepink smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėk pjaustytą porą ir patroškink apie 5-7 minutes. Paskanink viską pipirais ir druska.

Padažui: puodelyje išlydyk sviestą, suberk miltus ir nuolat maišydama pakepk, tada po truputį pilk pieną ir nuolat maišyk, kad neatsirastų gumuliukų. Padažą paskanink prieskoniais ir džiovintomis žolelėmis. Padažas turi būti tirštokas. Jei per tirštas, įpilk šiek tiek pieno.

Stačiakampę formą aukštais kraštais ištepk sviestu ir įklok tris lakštus (jei skarda per maža dėk mažiau lakštų). Lakštai negali užeiti vienas ant kito, bet ir tarpų tarp jų neturėtų likti.

Ant lakštų tepk sluoksnį varškės įdaro, apibarstyk fermentiniu sūriu ir apšlakstyk padažu. Tada dėk kitą lakštų sluoksnį, porų įdarą, vėl barstyk fermentimiu sūriu ir apšlakstyk padažu. Taip paeiliui sluoksniuok, kol sudėsi visus lakštus ir įdarą. Viršutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų.

Ant viršaus suberk likusį sūrį ir supilk visą padažą (pasistenk, kad padažo patektų ant visų lakšto vietų, nes kur jo nebus, ten lakštai gali būti kieti). Formą sandariai uždenk folija ir kepk 170-180 laipsnių orkaitėje 35-40 minučių.

Patikrink, ar lazanijos lakštai suminkštėję, tada foliją nuimk ir kepk, kol patiekalo viršus gražiai parus. Lazaniją šiek tiek atvėsink formoje ir tik tada pjaustyk porcijomis bei išimk.

Skanaus!

receptai-logo83-1.jpg" width="80" />

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Varškės sūrio blyneliai
Blynai

Varškės sūrio blyneliai

2024-01-16
Naminė duona su fetos sūriu
Receptai

Naminė duona su fetos sūriu

2024-01-18
Šis daržovių patiekalas vos iš trijų ingredientų nepalieka abejingų: išbandykite receptą
Apkepai

Šis daržovių patiekalas vos iš trijų ingredientų nepalieka abejingų. Išbandykite receptą

2025-05-05
Suši vaflis su lašiša ir avokadais
Receptai

Suši vaflis su lašiša ir avokadais

2025-02-10

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?