Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Kvapni kepta antis su apelsinais – šventinio stalo pažiba

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2024-12-03
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kvapni kepta antis su apelsinais
Kvapni kepta antis su apelsinais

Šventinis stalas atrodo neužbaigtas be kvapnios keptos paukštienos centro vietoje. Kepta antis su apelsinais – tai puikus pasirinkimas, kuris nustebins jūsų svečius. Ji yra kvapni, elegantiškesnė nei vištiena ir, jei tinkamai paruošta, itin sultinga. Apelsinų ir cinamono derinys suteikia šventiškumo ir žiemos aromato.

Įvairiausi prieskoniai ir įdarai padeda sustiprinti anties skonį. Pasirinkus apelsinus, sukuriama žiemiška nuotaika, tačiau puikiai tinka ir klasikiniai obuoliai ar originalus svarainis, kurio saldžiarūgštis skonis puikiai dera su paukštiena.

Kaip supjaustyti paruoštą antį?

Norint patogiai supjaustyti antį, geriausia naudoti specialias mėsos žirkles. Jei jų neturite, rinkitės patį aštriausią peilį:

  1. Pirmiausia nupjaukite sparnus ir kojas, atskirdami jas nuo krūtinės.
  2. Padėkite antį ant nugaros, perpjaukite krūtinę išilgai per vidurį ir paeiliui atskirkite filė nuo kaulų.

Patarimas: Likusius kaulus galite panaudoti sultiniui, sriubai ar net barščiams, tad jų neišmeskite.

Kepta antis su apelsinais: kaip ją pjaustyti

Kaip pašildyti antį?

Jeigu visos anties nesuvalgėte iškart, kitą dieną ji taip pat puikiai tiks. Keletą būdų, kaip ją pašildyti:

  • Mikrobangų krosnelėje.
  • Keptuvėje su trupučiu aliejaus.
  • Orkaitėje, įpilkite šiek tiek vandens į kepimo indą ir uždenkite folija.

Kepta antis su apelsinais: receptas

Ingredientai:

  • 1 antis (apie 2 kg)
  • 2 a. š. druskos
  • 2 dideli apelsinai
  • 1 a. š. cinamono
  • 2 v. š. saulėgrąžų aliejaus

Kepta antis su apelsinais: receptasreceptas.jpg" alt="Kepta antis su apelsinais: receptas" width="1200" height="800" />

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C. Jei reikia, nudeginkite antį ir pašalinkite plunksnų likučius. Nuplaukite antį, išimkite plaučius, nukirpkite sparnų falangas ir riebiąją nugaros dalį. Gerai įtrinkite druska tiek vidų, tiek išorę.
  2. Apelsinus supjaustykite gabalėliais ir nulupkite. Gabalėlius sudėkite į anties vidų.
  3. Antį iš išorės patepkite aliejumi ir įtrinkite cinamonu. Apačią užsiūkite kulinariniu siūlu arba užsekite dantų krapštukais.
  4. Padėkite antį į kepimo indą ar gilią skardą ir pašaukite į orkaitę. Po pusvalandžio išimkite ir apliekite išsiskyrusiais riebalais. Kepkite dar pusvalandį, vėl apliekite riebalais, tada uždenkite folija ir kepkite dar 1 valandą. Iš viso kepimas truks 2 valandas.

Keptos anties skonis bus dar sodresnis, jei ją patieksite su naminiu padažu, pavyzdžiui, iš apelsinų sulčių ir trupučio medaus.

Šventinio stalo puošmena gali būti ne tik skani, bet ir džiuginanti visą šeimą. Tegul kepta antis su apelsinais taps jūsų Kalėdinio ar Naujametinio stalo pažiba.

Šaltinis: https://klopotenko.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:AntisApelsinaiKalėdinis receptasšventinis stalas

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje
Mėsos patiekalai

Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje

2025-06-03
Barbra Streisand mėgstamiausias šokoladinis pyragas
Desertai

Barbra Streisand mėgstamiausias šokoladinis pyragas

2025-03-06
Keptų daržovių sriuba su kokosų pienu
Receptai

Keptų daržovių sriuba su kokosų pienu

2025-02-25
Kūčiukai - Kūčių sutikimui su šeima
Desertai

Kūčiukai: saldus Kalėdų laukimo simbolis

2024-12-17

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?