Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Kūčių patiekalas: spanguolių mišrainė su perlinėm kruopom

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2024-12-13
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Spanguolių mišrainė
Spanguolių mišrainė

Kalėdos – tai metas, kai ant šventinio stalo dedami ypatingi patiekalai, ši spanguolių mišrainė būtent toks patiekalas.

Spanguolių mišrainė Kalėdoms ar Kūčių vakarui

Štai receptas iš garsiojo kulinaro, kuris siūlo neįprastą, bet skanią ir sveiką mišrainę su spanguolėmis. Šis receptas ne tik nustebins svečius, bet ir taps šventinės vakarienės akcentu.

Spanguolių mišrainė su perlinėm kruopom

Ingredientai:

  • 300 g perlinės kruopos;
  • 100 g džiovintų spanguolių;
  • 50 g aguonų;
  • 100 g razinų;
  • 50 g graikinių riešutų;
  • 2 šaukštai medaus;
  • pusės citrinos sultys;
  • kisielius arba vaisių gėrimas patiekimui.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas:

Perlinės kruopos turi būti švariai nuplaunamos po tekančiu vandeniu. Jas galima paruošti dviem būdais:

  1. Užmerkite 300 g kruopų 1–1,5 litro šalto vandens ir palikite per naktį kambario temperatūroje, kad išbrinktų.
  2. Virkite kruopas apie 40 minučių po užvirimo, kol jos suminkštės.

Aguonos taip pat kruopščiai nuplaunamos. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad vandens sluoksnis virš aguonų būtų apie 2–3 cm. Uždenkite ir palikite 30 minučių, kol jos išbrinks. Vėliau perteklinį vandenį nupilkite, o aguonas sumalkite blenderiu arba sutrinkite grūstuve, kol pasidarys vientisa masė.

Riešutus paskrudinkite 150 °C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių. Taip jie taps traškūs ir aromatingi. Atvėsusius riešutus sukapokite stambiais gabalėliais.

Didelėje dubenyje sumaišykite paruoštas kruopas, aguonas, riešutus, razinas ir spanguoles. Įdėkite medaus, supilkite citrinos sultis pagal skonį ir gerai išmaišykite.

Kad skoniai susilietų, palikite spanguolių mišrainę pastovėti apie 30 minučių. Šiame etape galite įpilti kisieliaus arba vaisių gėrimo, kuris suteiks patiekalui dar daugiau aromato ir saldumo.

Patiekimas

Patiekdami mišrainę galite papuošti šviežiomis spanguolėmis, graikinių riešutų gabalėliais ar net mėtų lapeliais. Tai ne tik sustiprins patiekalo estetiką, bet ir suteiks papildomų skonių.

Spanguolių mišrainė taip pat puikiai dera su stikline šalto kisieliaus ar lengvo vaisių gėrimo, kuris pabrėžia šventinio valgio natūralius aromatus.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://bahmut.in.ua

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Kūčių pateikalasSpanguolių mišrainė

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Keksas su slyvomis
Desertai

Keksas su slyvomis

2024-01-24
Čeburėkai su pomidorais
Receptai

Čeburėkai su pomidorais

2024-01-03
Sūrio keksiukai su kmynais
Receptai

Sūrio keksiukai su kmynais

2024-01-13
Pievagrybiai marškinėliuose
Receptai

Pievagrybiai marškinėliuose

2024-01-12

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?