Žiemos šventės – puiki proga palepinti artimuosius skaniais patiekalais! Nepamirškite, kad šventinis stalas gali būti ir gardus, ir taupus. Dalijamės savo mėgstamiausiais receptais! Šie patiekalai tikrai patiks visai šeimai bei svečiams.
Tikri kaimiški tradiciniai lietuviški kiaulienos zrazai

Zrazai – populiarus lietuviškas patiekalas, dažnai puošiantis šventinius stalus. Nors kilę iš Lenkijos, Lietuvoje jie itin mėgstami. Įdaras tradiciškai gaminamas iš kiaulienos faršo, bet gali būti įvairuojamas grybais ar jų deriniu su faršu – kiekvienos šeimininkės pasirinkimas. Receptą rasite čia.
Greiti Kalėdiniai sumuštinukai su kumpiu, agurkais ir paprikomis

Šis paprastas, bet vizualiai patrauklus užkandis – puiki idėja! Naudokite mėgstamą kumpį ar dešrą ir papuoškite žvaigždutėmis iš paprikos arba vyšniniais pomidorais. Norintiems sodresnio skonio, rekomenduojame užtepti kreminio sūrio ar mėgstamos užtepėlės. Žvaigždutės – ne prievolė! Receptą rasite čia.
Karamelinis kūčiukų tinginys Snickers

Kūčiukų tinginys su žemės riešutais ir karamele – tai modernus, gardus ir lengvai pagaminamas desertas. Traškių kūčiukų ir žemės riešutų derinys su tiršta karamele primins mėgstamą „Snickers“ šokoladą, sukurdamas unikalią tekstūrą ir skonį. Puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam pasilepinimui. Nustebinkite artimuosius šiuo skaniu ir originaliu šventiniu skanėstu! Receptą rasite čia.
Bulvių kąsneliai su varškės užtepėle ir silke

Keptos bulvės, švelni varškė su česnakais ir krapais bei sūri silkė – šis užkandis pasižymi puikiu skonių ir tekstūrų balansu. Traškūs iš išorės ir minkšti iš vidaus bulvių griežinėliai puikiai dera su švelnia varške ir intensyvia silkės skonio nata. Puikus pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Receptą rasite čia.
Močiutės mieliniai kūčiukai su aguonomis

Tradiciniai kūčiukai be kiaušinių ir pieno produktų – saikingai saldūs ir kepami pagal pageidavimą: minkšti arba traškūs. Minkštesnių kūčiukų mėgėjams rekomenduojama juos išimti iš orkaitės vos pradėjus ruduoti, kad neperkeptų. Receptą rasite čia.
Įdarytos bulvės su varškės kremu ir silke

Įdarytos bulvės su varškės kremu ir silke – gardus ir sotus užkandis, derinantis tradicinius skonius. Minkštos ir sultingos keptos (arba virtos) bulvės įdaromos švelnia česnakine varškės užtepėle, marinuotais svogūnais ir sūria silke. Lengvai paruošiamas ir gražiai atrodantis patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Receptą rasite čia.
Spanguolių kisielius (Kalėdoms ar Kūčioms)

Mūsų Kūčių stalas neįsivaizduojamas be tradicinio kisieliaus! Spanguolių kisielius, paplitęs Lietuvoje nuo XX a. pradžios (anksčiau vertas avižų kisielius, kurio receptą rasite žemiau), gali pasirodyti paprastas, tačiau jo paruošimas reikalauja šiek tiek patirties. Neturėdami laiko gaminti naminį kisielių, galite jį paruošti ir iš parduotuvėje įsigytos pakuotės – svarbiausia, kad jis būtų pagamintas su meile. Receptą rasite čia.
Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su majonezo ir garstyčių marinatu

Šis majonezo ir garstyčių marinatas puikiai tinka vištienos blauzdelėms ir kitoms vištienos dalims. Gaminant pagal šį receptą, skani vakarienė garantuota! Išmėginkite šventėms! Receptą rasite čia.
Blyneliai su silke Kūčioms

Močiutės Kūčių blynai su silke – nepamirštamas skonis ir šiltas prisiminimas. Nors ingredientai paprasti, močiutės meistriškumas kūrė stebuklus. Išmėginkite ir jūs šį receptą šioms Kūčioms – galbūt ir jūsų blynai taps naujais šeimos tradicijos simboliu! Receptą rasite čia.
Mišrainė su rūkyta vištiena arba dešra, sūriu, agurkais, morkomis ir kukurūzais

Ši mišrainė su rūkyta vištiena (galima keisti ir rūkytu kumpiu ar virta mėsa), sūriu, agurkais, morkomis ir kukurūzais yra skanus ir greitas patiekalas, puikiai tinkantis šventinėms vaišėms. Ji puikiai tinka su traškia duona, skrudinta arba kaip salotų dalis. Šią mišrainę galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve. Receptą rasite čia.
Burokėlių, bulvių ir konservuotų pupelių mišrainė su raugintais agurkais Kūčioms

Burokėlių, pupelių ir bulvių mišrainė – universalus patiekalas, kurio receptą galima varijuoti įvairiais priedais (žirneliais, obuoliais, porais ir kt.). Mūsų siūlomas paprastas receptas, reikalaujantis vos kelių ingredientų, idealiai tinka Kūčių stalui. Receptą rasite čia.
Orkaitėje kepti šonkauliukai su medaus glazūra

Kepti šonkauliukai su gardžia glazūra – puikus šventinis patiekalas. Medų glazūroje galima pakeisti cukrumi, o Vorčesterio padažą – praleisti, nepakenkiant skoniui. Receptą rasite čia.
Skani mišrainė su pekino kopūstais, kukurūzais, krabų lazdelėmis ir kiaušiniais

Šios salotos – puikaus skonio ir patikimos. Nors receptas apima šešis ingredientus, galite eksperimentuoti ir kininių kopūstų vietoje naudoti Iceberg salotas ar kitą žalumą. Receptą rasite čia.
Pyragas Tinginys su kondensuotu pienu

Šis paprastas keturių ingredientų pyragas – tikras smaližių džiaugsmas. Geriausia Tinginį paruošti iš vakaro, kad sustingtų. Receptą rasite čia.
Silkė sniege – su obuoliais, svogūnais, grietine, majonezu ir citrinos sultimis

Silkė „sniege“ – gaivi ir lengvai rūgštoka salotos su obuoliais, svogūnais ir balta, puri grietinės mase. Rinkitės rūgštesnius obuolius. Receptą rasite čia.
Kiaušinių salotos su žirneliais

Kiaušinių salotos yra gardus ir ganėtinai paprastai pagaminamas patiekalas. Skanu tiekti kaip mišrainę ar tiekti kaip sumuštinukus – ant skrudintos duonelės. Gardinamos šaldytais (atitirpintais) žirneliais, bet galima juos keisti ir konservuotais. Ciberžolė naudojama tik dėl geltonos spalvos – ją galima ir praleisti. Receptą rasite čia.
Šaltinis:
https://oskanu.lt/