Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Šventinė kepta vištiena su balzamiko padažu ir spanguolėmis

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2024-12-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šventinė kepta vištiena su balzamiko padažu
Šventinė kepta vištiena su balzamiko padažu

Šventinė kepta vištiena su balzamiko padažu ir spanguolėmis puikiai tiks Kalėdų stalui. Sultinga vištiena, pikantiškas balzamiko padažas ir ryškios spanguolės ne tik žavi savo skoniu, bet ir atrodo įspūdingai. Jei negalite rasti šviežių spanguolių, galite naudoti šaldytas – tiesiog atitirpinkite ir nusausinkite uogas prieš naudojimą.

Šventinė kepta vištiena: receptas

Ingredientai:

  • Česnakai – 2 skiltelės
  • Alyvuogių aliejus – 3 valg. šaukštai
  • Spanguolės – 1,5 puodelio
  • Vištiena – 8 gabalėliai
  • Druska ir malti juodieji pipirai
  • Šviežias čiobrelis – 1 valg. šaukštas
  • Šviežias rozmarinas – 1 valg. šaukštas
  • Sojų padažas – 1 valg. šaukštas
  • Balzamiko padažas – 1 valg. šaukštas
Šventinė kepta vištiena: receptas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite marinatą: Trintuvu sutrinkite česnaką, balzamiko padažą, alyvuogių aliejų, sojų padažą ir pusę puodelio spanguolių iki vientisos masės.
  2. Marinuokite vištieną: Sudėkite vištienos gabalėlius į didelį plastikinį maišelį ir užpilkite paruoštu marinatu. Užriškite maišelį ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Lengvai ištepkite kepimo formą ar skardą aliejumi.
  4. Išimkite vištieną iš maišelio, palikdami marinatą. Sudėkite vištienos gabalėlius odele žemyn į kepimo indą, apibarstykite druska, pipirais, čiobreliais ir rozmarinais. Užberkite likusias spanguoles.
  5. Kepkite 20–25 minutes, kol oda ims ruduoti ir mėsa beveik iškeps.
  6. Apverskite vištienos gabalėlius, dosniai patepkite juos likusiu marinatu. Supilkite likusį marinatą į kepimo formą. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 220 °C ir kepkite dar 5–8 minutes, kol oda taps traški.
  7. Iškepusią vištieną kartu su keptomis spanguolėmis dėkite į lėkštes ir nedelsdami patiekite.

Ši kepta vištiena, sujungianti šiltą aromatingų čiobrelių ir rozmarinų skonį su šventine spanguolių rūgštele, yra puikus pasirinkimas Kalėdų stalui. Ją nesunku paruošti, tačiau ji suteiks jūsų šventei elegancijos ir ypatingos nuotaikos!

Šaltinis: https://tsn.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Kepta vištienaSpanguolėsŠventinis receptas

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Grikiai is jų nauda
Naudinga

Grikiai – maistingas sveikas pasirinkimas metantiems svorį

2025-01-02
Šventiniai meduoliai
Desertai

Šventiniai meduoliai sukurti Velykoms

2025-03-12
Ryžiai su daržovėmis
Receptai

Ryžiai su daržovėmis

2024-01-22
Pomidorų tartaletė
Receptai

Pomidorų tartaletė – gaivus pavasario patiekalas

2025-05-21

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?