Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Skani grybų mišrainė su daržovėmis: paprastas ir sveikas receptas

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2024-12-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Skani grybų mišrainė su daržovėmis
Skani grybų mišrainė su daržovėmis

Paruoškite skanią ir gaivią grybų mišrainę, kuri taps puikiu priedu prie bet kurio patiekalo. Šiame recepte derinamos įvairios daržovės ir grybai, sukuriant tobulą skonį ir tekstūrą. Ši grybų mišrainė su daržovėmis – tai puikus pasirinkimas norint sukurti skanų ir naudingą užkandį ar garnyrą. Pasiruošus šią mišrainę, galėsite mėgautis jos skoniu bet kuriuo metų laiku, o procesas nėra sudėtingas.

Grybų mišrainė su daržovėmis: receptas

Ingredientai

  • 1 kg grybų
  • 1 kg svogūnų
  • 1 kg morkų
  • 1 kg cukinijų
  • 1 kg pomidorų
  • 20 ml acto
  • 1 šaukštas druskos
  • 1 šaukštas cukraus
  • 0.25 šaukšto maltų juodųjų pipirų
Grybų mišrainė: receptas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Grybus nuvalykite ir apvirkite. Stambesnius grybus galima supjaustyti.
  2. Svogūnus supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais. Cukinijas nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Pomidorų viršūnėles įpjaukite kryželiu, nuplikykite verdančiu vandeniu ir pamerkite į šaltą vandenį, kad lengviau nuluptumėte odeles.
  3. Į didelį puodą pilkite aliejų, sudėkite svogūnus, morkas, cukinijas ir viską šiek tiek patroškinkite. Tuomet sudėkite pasmulkintus pomidorus ir grybus. Berkite druską, pipirus ir cukrų. Troškinkite vis pamaišydami apie 30 minučių. Pabaigoje supilkite actą, išmaišykite ir dar kartą užkaitinkite. Paragaukite ir, jei reikia, papildomai įberkite druskos, cukraus ar acto pagal savo skonį.
  4. Dar karštą mišrainę sudėkite į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždarykite švariais, dezinfekuotais dangteliais.
  5. Stiklainius sustatykite dangteliais žemyn, uždengite šiltai ir palikite, kol atvės. Saugokite vėsioje vietoje.

Šią mišrainę galite laikyti ilgą laiką, ji puikiai tiks tiek šaltam, tiek šiltam patiekalui. Nors šis receptas užima šiek tiek laiko, tačiau rezultatas tikrai vertas pastangų – skonių derinys sugrąžins jus į vasarą net žiemos mėnesiais!

Šaltinis: https://www.lamaistas.lt/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Garnyrasgrybaimišrainė

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Makaronai su smidrais ir grybais
Makaronų patiekalai

Makaronai su smidrais ir grybais

2025-03-27
Traškūs suktinukai su antiena
Receptai

Traškūs suktinukai su antiena

2025-03-14
Morkų blyneliai
Blynai

Morkų blyneliai

2024-01-23
Kaukazietiškas šašlykas
Mėsos patiekalai

Kaukazietiškas šašlykas

2024-01-08

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?