Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Įspūdingas receptas Naujųjų metų šventei: kepta lašiša su medaus-garstyčių padažu

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2024-12-28
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kepta lašiša
Kepta lašiša

Jei norite Naujųjų metų vakarienės metu sukurti įspūdingą patiekalą, kuris patiktų visiems svečiams, šis receptas kaip tik jums. Kepta lašiša su subtiliu medaus-garstyčių padažu yra ne tik skanus, bet ir greitai paruošiamas.

Kepta lašiša su medaus ir garstyčių padažu

Lašiša visuomet yra šventiškas patiekalas, o taip pat ir labai sveikas.

Lašiša naujiesiems

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 4 lašišos filė gabalėliai (apie 150 g kiekvienas)
  • 2 valg. šaukštai medaus
  • 1 valg. šaukštas grūdėtų garstyčių
  • 1 valg. šaukštas Dižono garstyčių
  • 2 skiltelės česnako (smulkiai sutarkuotos)
  • 1 citrinos sultys
  • 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Švieži krapai arba petražolės (puošimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Paruoškite padažą

Sumaišykite medų, grūdėtas ir Dižono garstyčias, citrinos sultis, tarkuotą česnaką bei alyvuogių aliejų. Gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa.

2. Paruoškite lašišą

Lašišos gabalėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių.

3. Kepkite lašišą

Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus. Lašišą kepkite odos puse žemyn apie 3–4 minutes, kol oda taps traški. Tada apverskite ir kepkite dar 3 minutes.

4. Užpilkite padažą ir baigkite kepti

Supilkite paruoštą padažą ant lašišos keptuvėje. Leiskite padažui truputį sutirštėti (apie 1–2 minutes), viską aptepkite juo šaukštu.

5. Patiekite

Lašišą perkelkite į serviravimo lėkštes, apibarstykite šviežiais krapais ar petražolėmis. Patiekite su virtais ryžiais, daržovių garnyru ar šviežiomis salotomis.

Patarimai:

  • Jei neturite keptuvės, kuri tinka orkaitėje, lašišą galite kepti tik orkaitėje. Kepkite 200 °C temperatūroje apie 12–15 minučių, užtepus padažą iš anksto.
  • Norėdami įvairovės, vietoje medaus galite naudoti klevo sirupą.

Kodėl verta rinktis šį receptą?

Šis patiekalas yra elegantiškas ir lengvai paruošiamas. Lašiša su medaus-garstyčių padažu taps puikiu pasirinkimu šventinei vakarienei, kurią vertins net išrankiausi gurmanai.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://ukr.media/food/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:2025lašišaNaujieji metaireceptas

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tortilijų traškučiai
Receptai

Tortilijų traškučiai

2024-01-04
Virti rikotos varškėtukai
Receptai

Virti rikotos varškėtukai

2025-02-26
Veganiški blynai su avižiniais dribsniais
Receptai

Veganiški blynai su avižiniais dribsniais

2025-02-07
Pusryčių tortilijos su baltymų omletu
Receptai

Pusryčių tortilijos su baltymų omletu

2025-03-03

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?