Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Šokoladinis pyragas: gardus receptas desertui

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-01-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šokoladinis pyragas su glaistu
Šokoladinis pyragas su glaistu

Šis šokoladinis pyragas – paprastas, sultingas ir labai skanus desertas, kurį lengva paruošti net pradedantiesiems. Šio pyrago tekstūra ir skonis primena tortą, todėl jis puikiai tiks tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek ypatingoms progoms.

Skaniausias šokoladinis pyragas

Šis šokoladinis pyragas – puikus desertas, kuriuo galite mėgautis su šeima ar draugais. Paprastas gaminimas ir nepriekaištingas skonis tikrai nustebins kiekvieną šokolado gerbėją.

Šokoladinis pyragas

Reikalingi ingredientai

Pyragui:

  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Cukrus – 200 g
  • Sviestas (tirpintas) – 100 g
  • Pienas – 100 ml
  • Miltai – 150 g
  • Kakava – 2 šaukštai
  • Kepimo milteliai – 10 g

Sirupui:

  • Pienas – 1 stiklinė
  • Kakava – 2 šaukštai

Glajui:

  • Pieninis šokoladas – 150 g
  • Grietinėlė – 200 ml
  • Smulkinti riešutai (pagal skonį)

Gaminimo eiga

1. Pyrago pagrindas:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios ir vientisos masės.
  2. Į masę supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Gerai išmaišykite.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Po truputį įberkite sausą mišinį į skystą masę, maišydami, kol tešla taps vienalytė.
  4. Kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi. Supilkite paruoštą tešlą.
  5. Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių. Kepinio pasiruošimą tikrinkite mediniu pagaliuku – jei jis ištraukus sausas, pyragas iškepęs.

2. Sirupas:

  1. Nedideliame puode pašildykite pieną.
  2. Į šiltą pieną įmaišykite kakavą, kol gausite vientisą sirupą.
  3. Atvėsusį pyragą sulaistykite sirupu, kad jis taptų dar sultingesnis.

3. Glajus:

  1. Grietinėlę pašildykite, bet neleiskite jai užvirti.
  2. Į karštą grietinėlę suberkite smulkintą šokoladą ir maišykite, kol jis visiškai ištirps. Glajus turėtų būti lygus ir blizgus.
  3. Šiuo glajumi aptepkite pyragą, tolygiai paskirstydami jį po visą paviršių.
  4. Pyrago viršų apibarstykite smulkintais riešutais.

4. Atvėsinimas:

Pyragą padėkite į šaldytuvą valandai, kad glajus sustingtų. Po to supjaustykite porcijomis ir patiekite su arbata, kava ar pienu.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://tsn.ua/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:desertaspyragasšokoladinis pyragas

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šefas teigia, kad rinkdamiesi silkę dauguma daro vieną klaidą
Naudinga

Pasak virtuvės šefo, rinkdamiesi silkę visi daro vieną kritinę klaidą

2024-12-19
Rikotos blynai
Blynai

Rikotos blynai – tobulai purūs ir minkšti

2025-02-15
Pieniška ryžių košė
Košės

Pieniška ryžių košė

2024-01-24
Vynuogės ir jų laikymas iki mėnesio
Naudinga

Su šiuo triuku išsaugosite vynuoges iki mėnesio

2024-11-05

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?