Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Apkepai

Sotus vegetariškas sūrio apkepas: receptas žiemos vakarams

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-01-08
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Sotus vegetariškas sūrio apkepas: receptas žiemos vakarams
Sotus vegetariškas sūrio apkepas: receptas žiemos vakarams

Žiemos vakarams, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus, idealus pasirinkimas – vegetariškas sūrio apkepas. Šis receptas ne tik paprastas, bet ir greitai paruošiamas – vos per 45 minutes turėsite garuojantį apkepą ant savo stalo. Užpildytas daržovių įdaru ir pagardintas gausiu sūrio sluoksniu, šis apkepas su traškia sluoksniuota tešla yra tikras namų komforto maistas.

Vegetariškas sūrio apkepas: receptas

Ingredientai

Įdarui:

  • 1 didelis žiedinis kopūstas
  • 2 porai, supjaustyti 2 cm griežinėliais
  • Nedidelis sviesto gabalėlis
  • 200 g pievagrybių, perpjautų pusiau
  • 115 g šaldytų žirnelių
  • Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Sūrio padažui:

  • 55 g sviesto
  • 55 g paprastų miltų
  • 450 ml karšto pieno
  • 2 arbatiniai šaukšteliai Dižono garstyčių
  • 115 g brandinto čederio, stambiai tarkuoto
  • 55 g parmezano, stambiai tarkuoto
  • Druska ir juodieji pipirai

Apkepuo pagrindui:

  • 375 g sluoksniuotos tešlos
  • 1 kiaušinis, išplaktas
Vegetariškas sūrio apkepas: receptas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (arba 180 °C su ventiliatoriumi). Žiedinį kopūstą padalinkite į mažus, lygius žiedynus.
  2. Užvirkite didelį puodą sūdyto vandens. Suberkite porus ir virkite 4 minutes. Tuomet sudėkite žiedinio kopūsto žiedynus ir lapus, virkite dar 3 minutes. Nusausinkite ir perplaukite šaltu vandeniu, atidėkite į šalį.
  3. Dideliame puode ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies. Suberkite miltus ir maišykite 1 minutę. Palaipsniui pilkite karštą pieną, nuolat plakdami, kol masė sutirštės. Įmaišykite garstyčias, čederio ir parmezano sūrį, pagardinkite druska bei pipirais. Leiskite padažui šiek tiek atvėsti.
  4. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite pievagrybius ant stiprios ugnies apie 3 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais, tuomet leiskite ataušti. Viską – šaltas daržoves, žirnelius ir grybus – sudėkite į sūrio padažą, išmaišykite ir supilkite į pyrago formą.
  5. Sluoksniuotą tešlą išvyniokite ir nuo vieno krašto nupjaukite 7 cm juostą, padėkite ją į šaldytuvą. Likusią tešlą šiek tiek iškočiokite, kad ji būtų didesnė už pyrago formą.
  6. Pyrago kraštus aptepkite plaktu kiaušiniu, uždėkite tešlos lakštą ir prispauskite kraštus, kad užsandarintumėte. Perpjaukite viduryje mažą skylutę, kad išsiskirtų garai.
  7. Iš šaldytuvo išimtą tešlos juostą iškočiokite ploniau, susukite į ilgą juostą ir supjaustykite siaurais gabalėliais. Juos panardinkite į kiaušinio plakinį ir atsitiktinai išdėliokite ant pyrago viršaus.
  8. Pyragą kepkite apie 40–45 minutes, kol tešla taps auksinės spalvos, o padažas burbuliuos kraštuose.

Vegetariškas sūrio apkepas – tai puikus pasirinkimas tiek jaukiems šeimos vakarams, tiek šventinėms progoms. Šis receptas yra paprastas, tačiau rezultatas džiugins tiek jūsų skonio receptorius, tiek akis. Skanaus!

Šaltinis: https://www.express.co.uk/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:daržovėsSūrio apkepasvegetariškas maistas

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis
Receptai

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis

2025-05-06
Vištiena su ananasais ir kariu
Mėsos patiekalai

Vištiena su ananasais ir kariu

2024-01-15
Spanguolių ir obuolių sriuba
Receptai

Spanguolių ir obuolių sriuba

2024-01-30
Šokoladinis pyragas bus tikras švenčių favoritas
Desertai

Šokoladinis pyragas bus tikras švenčių favoritas: madingiausias 2025 m. desertas

2024-12-17

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?