Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Paella receptas – nacionalinis ispanų patiekalas jūsų stalui

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-01-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Paella ispaniškas receptas
Paella ispaniškas receptas

Paella receptas – nacionalinis ispanų patiekalas jūsų stalui receptas yra puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar vakarėliui. Jame derinamos klasikinės Viduržemio jūros skonio natos su lengvai randamais ingredientais.

Paella receptas

Paella puikiai tinka draugų vakarėliui namuose. Nustebinsite draugus ir palepinsite juos nauju skoniu.

Paella receptas

Ingredientai

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 1 raudonoji paprika, supjaustyta juostelėmis
  • 1 šaukštelis rūkyto paprikos prieskonio
  • 300 g ilgagrūdžių ryžių (arba paelijos ryžių, jei turite)
  • 1 l vištienos arba daržovių sultinio
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • 150 g žirnelių (šviežių arba šaldytų)
  • 300 g jūros gėrybių mišinio (krevetės, midijos ir pan.)
  • Šviežių petražolių papuošimui
  • Citrinos skiltelės patiekimui

Paruošimas

  1. Kepti daržoves
    Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ar paelijos puode. Sudėkite svogūną, česnaką ir papriką. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol daržovės taps minkštos ir lengvai auksinės spalvos.
  2. Įmaišykite prieskonius ir ryžius
    Į daržovių mišinį suberkite rūkyto paprikos prieskonį ir ryžius. Gerai išmaišykite, kad ryžiai pasidengtų prieskoniais ir aliejumi.
  3. Pridėkite skysčius ir troškinkite
    Supilkite sultinį ir konservuotus pomidorus. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir palikite troškintis ant lėtos ugnies apie 20 minučių, kol ryžiai beveik išvirs.
  4. Įdėkite žirnelius ir jūros gėrybes
    Įmaišykite žirnelius ir jūros gėrybių mišinį. Uždenkite keptuvę ir virkite dar 5–10 minučių, kol jūros gėrybės bus paruoštos ir ryžiai minkšti.
  5. Patiekite
    Pabarstykite šviežiomis petražolėmis ir patiekite su citrinos skiltelėmis.

Naudingi patarimai

  • Jei neturite jūros gėrybių mišinio, galite naudoti tik krevetes arba vištieną kaip alternatyvą.
  • Eksperimentuokite su prieskoniais – įdėkite šiek tiek šafrano, jei norite autentiškesnio skonio.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.bbcgoodfood.com/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:paellaryžiaižuvis

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šokoladinis pyragas su raudonųjų apelsinų glajumi
Desertai

Šokoladinis pyragas su raudonųjų apelsinų glajumi

2025-04-28
Lašiša su paprika
Receptai

Lašiša su paprika

2024-01-29
Makaronai su vištiena
Makaronų patiekalai

Makaronai su vištiena

2024-01-23
Morkomis ir slyvomis įdaryta kiaulienos sprandinė
Mėsos patiekalai

Morkomis ir slyvomis įdaryta kiaulienos sprandinė

2024-01-13

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?