Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Sodas ir daržas

Agurkai konservavimui: kaip išsirinkti tinkamiausius?

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-07-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Agurkai konservavimui: kaip išsirinkti tinkamiausius?
Agurkai konservavimui: kaip išsirinkti tinkamiausius?

Vasarą daugelis ruošiasi žiemai – marinuoja, raugia, verda uogienes. Vienas populiariausių pasirinkimų – agurkai konservavimui. Tačiau ne visi agurkai tam tinka. Neteisingai parinkti vaisiai gali ne tik sugadinti skonį, bet ir sutrumpinti jų laikymo laiką. Todėl svarbu žinoti, kokius agurkus verta rinktis stiklainiams, o kurių geriau vengti.

Agurkai konservavimui turi būti švieži ir sveiki

Pagrindinė taisyklė ruošiant agurkus konservavimui – naudoti tik visiškai šviežius ir sveikus vaisius. Net nedidelis pelėsio plotelis, pažeista žievelė ar pernokimas gali sugadinti visą stiklainį. Geltonuojantys ar minkšti agurkai neturi vietos žiemos atsargose – tokie dažnai būna sugedę arba netinkami skoniui.

Taip pat labai svarbu vengti pesticidais apdorotų agurkų. Jie ne tik prastai išsilaiko, bet ir gali būti pavojingi sveikatai – užkonservavus tokį vaisių, galima apsinuodyti.

Agurkai konservavimui turi būti švieži ir sveiki

Agurkai konservavimui: dydis – ne mažiau svarbus kriterijus

Agurkai konservavimui turėtų būti nedideli. Jei vaisiaus skersmuo viršija 5 cm, marinatui bus sunku prasiskverbti iki šerdies, todėl vidus liks nepakitęs. Be to, dideli agurkai ne visada telpa į stiklainius ir praranda traškumą – tampa minkšti ir neskanūs.

Ideali konservavimo agurkų forma – ne ilgesni kaip 13 cm, tvirti, žali, tolygiai augę. Tokie agurkai geriausiai sugeria prieskonius, išlaiko formą ir maloniai traška.

Kuo greičiau nuskynėte – tuo geriau

Jei agurkai jau nuskinti – nedelskite. Kuo ilgiau jie stovi, tuo labiau praranda drėgmę ir tampa mažiau traškūs. Agurkai, kurie buvo laikomi šaldytuve ar palikti per naktį, netinka konservavimui – jie nebebus tokie traškūs ir gali išskirti daugiau skysčio, gadindami marinato balansą.

Kruopštus plovimas – būtinas

Prieš dedant agurkus į stiklainį, juos būtina kruopščiai nuplauti. Net nedideli žemės likučiai gali būti bakterijų šaltinis, kurie vėliau sukelia rūgimą ar netgi viso stiklainio sprogimą. Ypač svarbu atkreipti dėmesį į spygliukus – tarp jų dažnai slepiasi nešvarumai.

Šaltinis: ukr.media

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:agurkaiKonservavimas

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokiems augalams labiausiai kenkia šalnos?
Sodas ir daržas

Kokiems augalams labiausiai kenkia šalnos?

2025-04-25
Kapų priežiūra. Kaip išvengti dažniausiai daromų klaidų
Aktualu

Kapų priežiūra: kaip išvengti dažniausiai daromų klaidų?

2024-10-15
10 baltų gėlių jūsų sodui.
Sodas ir daržas

10 baltų gėlių, kurios nuostabiai papuoš jūsų lietuvišką sodą

2025-03-03
Kaip paruošti veją žiemai?
Pagrindinės naujienos

Kaip paruošti veją žiemai?

2024-11-04

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?