Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Antis su obuoliais kepimo rankovėje: kalėdinis receptas

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2024-12-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Antis su obuoliais kepimo rankovėje: kalėdinis receptas
Antis su obuoliais kepimo rankovėje: kalėdinis receptas

Jei ieškote paprasto, tačiau išskirtinio patiekalo šventei, antis su obuoliais kepimo rankovėje – idealus pasirinkimas. Kepimas rankovėje užtikrina, kad paukštiena bus itin sultinga ir minkšta, o prieskoniai bei obuoliai suteiks nuostabų aromatą ir skonį. Be to, receptas nereikalauja daug laiko ir pastangų, o rezultatas nustebins net ir išrankiausius svečius.

Antis su obuoliais: receptas

Ingredientai:

  • ančiukas – 1500 g
  • medus – 2 šaukštai
  • sojos padažas – 1 šaukštas
  • garstyčios – 1 šaukštas
  • česnakai – 4 skiltelės
  • obuoliai – 300 g
  • maltas juodasis pipiras
  • druska
Antis su obuoliais: receptas

Gaminimo procesas:

  • Išplaukite ančiuką ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Marinatui dubenyje sumaišykite medų, sojos padažą, garstyčias, maltus juoduosius pipirus, sutrintus česnakus ir druską.
  • Išplaukite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite juos griežinėliais.
  • Ančiuką išorėje ir viduje įtrinkite marinatu, įdėkite obuolių ir palikite marinuotis šaldytuve bent dvi valandas, o geriausia – per naktį.
  • Įdėkite ančiuką į kepimo maišelį, suriškite jį abiejuose galuose ir dėkite kepti į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių. Po 20 minučių sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite dar dvi valandas. Pusvalandį prieš pabaigą perpjaukite maišelį, kad ančiukas gerai apskrustų.

Patarimai:

  1. Marinavimas: marinuokite ančiuką per naktį, kad prieskoniai geriau įsigertų.
  2. Obuoliai: naudokite sultingus obuolius, kad jie suteiktų skonio ir drėgmės.
  3. Kepimo rankovė: pusvalandis prieš pabaigą perpjaukite rankovę, kad apskrustų.
  4. Prieskoniai: eksperimentuokite su įvairiais prieskoniais pagal savo skonį.
  5. Kepimo temperatūra: pradėkite nuo aukštos temperatūros, vėliau sumažinkite, kad mėsa būtų sultinga.

Šis receptas puikiai tiks šventinėms vakarienėms ar specialiems susibūrimams, kai norite nustebinti svečius ne tik skoniu, bet ir ypatingu pateikimu. Kepimas rankovėje leidžia išsaugoti visus švelnius skonius ir sultingumą, todėl ančiukas bus itin minkštas ir aromatingas. Obuoliai suteikia papildomo saldumo, o medus ir garstyčios balansuoja skonį, sukuriant nepakartojamą saldžiarūgštį derinį. Tai puikus pasirinkimas, norint patiekti patiekalą, kuris reikalauja minimalios pastangos, tačiau paliks didelį įspūdį.

Šaltinis: https://tsn.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:AntisKalėdinis receptasKepimo rankovė

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Bolivinių balandų salotos su daržovėmis
Receptai

Bolivinių balandų salotos su daržovėmis

2025-03-26
Algirdas Kaušpėdas: „Atgimimas vėl ateina“ (Interviu)
Naujienos

Algirdas Kaušpėdas: „Atgimimas vėl ateina“ (Interviu)

2010-11-24
Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai
Mėsos patiekalai

Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai

2025-01-20
Salotos su vištiena, avokadu ir šonine bei jogurto padažu
Receptai

Salotos su vištiena, avokadu ir šonine bei jogurto padažu: skanu ir sveika

2025-01-09

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?