Apelsininis kukurūzų kruopų pyragas – tai išraiškingo skonio, drėgnas pyragas, kuris džiugina švelniu saldumu ir kvapniais prieskoniais. Jo puri tekstūra ir sodrus aromatas puikiai dera prie kavos puodelio, tai jaukus desertas šventei ar ramiam savaitgaliui.
Apelsininis kukurūzų kruopų pyragas: receptas
Skanus tiek šiltas, tiek visiškai atvėsęs – tikras naminis skanumynas, kuriame paprastumas susilieja su išskirtiniu skoniu.
Ingredientai:
- 175 g sviesto (minkšto)
- 175 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 200 g maltų migdolų
- 100 g kukurūzų kruopų
- 50 g graikiško jogurto
- 1 arb. š. kepimo miltelių (kupinas)
- 4 žaliosios kardamono ankštys (tik sėklos, lengvai sutrintos)
- 1 arb. š. pankolio sėklų
- 1 citrinos (žievelė)
- 1 apelsinas (smulkiai tarkuota žievelė ir sultys (apie 40 ml))
- 20 g migdolų drožlių
- 4 arb. š. skysto medaus (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros. Kepimo formą, talpinančią 900 g, patepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi.
2. Sudėti sviestą ir cukrų į dubenį ir plakti kol masė taps labai šviesi ir puri.
3. Įmušti du kiaušinius po vieną, gerai išplakant po kiekvieno įdėjimo. Tuomet įmušti paskutinį kiaušinį, sudėti pusę maltų migdolų ir plakti kol viskas gerai susimaišys, o masė bus puri.
4. Sudėti maltus migdolus, suberti kukurūzų kruoopas, sudėti graikišką jogurtą, kepimo miltelius, prieskonius, citrinos ir apelsino žieveles ir dar kartą viską išplakti iki vientisos masės. Jei tešla atrodo truputį susisluoksniavusi ar „sukritusi“ – tai normalu. Jei labai išsiskiria, galima įdėti porą šaukštų miltų su kepimo milteliais.
5. Supilti tešlą į paruoštą kepimo formą, viršų pabarstyti migdolų drožlėmis ir kepti 45–55 min, kol pyragas pakils ir gražiai apskrus. Patikrinti mediniu pagaliuku – jei ištraukus jis švarus, pyragas jau iškepęs.
6. Leisti atvėsti 10 min, tada atsargiai peiliu atlaisvinti kraštus ir išimti pyragą iš formos. Perkelti ant grotelių visiškai atvėsti arba patiekti šiltą, jei norisi – apšlakstytą medumi.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.