-0.2 C
Vilnius
Ketvirtadienis, 12 gruodžio, 2024

Avižiniai batonėliai – naudingas užkandis visai šeimai. Išbandykite receptą

Pastaruoju metu labai populiariais tampa grūdų batonėliai, kurie ne tik suteikia maistinių medžiagų, baltymų ir mineralų, bet ir padeda numalšinti apetitą iki kito valgymo. Nors galite rasti įvairių prekių ženklų batonėlių, ekspertai pataria pasigaminti avižiniai batonėliai atneš ne tik džiaugsmo, bet ir taps sveiku užkandžiu!

Šiais batonėliais galėsite mėgautis po kiekvienos treniruotės energijai atgauti. Avižiniai grūdų batonėliai turi daugybę privalumų! Jie yra puikus energijos šaltinis dėl sudėtinių angliavandenių ir geležies, o tai padeda išvengti anemijos.

Be to, juose gausu geležies, o, skirtingai nei kiti perdirbti užkandžiai, šie batonėliai neturi dažiklių ar kitų sveikatai kenksmingų priedų.

Avižiniai batonėliai su medumi ir riešutais

Šis receptas yra paprastas ir leidžia pritaikyti jį pagal savo skonį, keičiant riešutus ir pridedant džiovintų vaisių ar kitų prieskonių.

Avižiniai batonėliai su medumi ir riešutais receptas

Jums reikės:

  • 250 g avižinių dribsnių (geriausia viso grūdo)
  • 60 g susmulkintų riešutų (migdolai, graikiški riešutai, lazdyno riešutai – rinkitės pagal skonį)
  • 30 g sėklų (moliūgų, saulėgrąžų – pasirinktinai)
  • 100 g medaus (kiekis gali būti koreguojamas pagal pageidaujamą saldumą)
  • 100 g nerafinuoto kokosų aliejaus, ištirpinto
  • 15 ml vandens (apytiksliai 1 valgomasis šaukštas)
  • 2,5 ml vanilės ekstrakto (apytiksliai 1/2 arbatinio šaukštelio)
  • Žiupsnelis druskos
  • Pasirinktinai: 30 g džiovintų vaisių (raisinų, spanguolių), prieskonių (cinamono, imbiero) – kiekis pagal skonį.

Kaip gaminti:

  1. Susmulkinkite riešutus, jei reikia. Džiovintus vaisius ir sėklas pasirinktinai susmulkinkite.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, riešutus, sėklas, džiovintus vaisius (jei naudojate) ir prieskonius (jei naudojate).
  3. Atskirame inde sumaišykite medų, ištirpintą kokosų aliejų, vandenį, vanilės ekstraktą ir druską.
  4. Supilkite šlapius ingredientus į dubenį su sausais ir gerai išmaišykite, kad visi ingredientai būtų tolygiai apdengti.
  5. Išklotame kepimo popieriumi kepimo indelyje tolygiai paskleiskite mišinį. Kepkite 180°C temperatūroje apie 20-25 minutes, arba kol batonėliai taps auksinės spalvos ir šiek tiek apskrus. Stebėkite kepimo procesą, kad jie neapdegtų.
  6. Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir leiskite masei visiškai atvėsti. Tada supjaustykite ją norimo dydžio gabalėliais.

Laikymas: Atvėsintus batonėlius laikykite sandariai uždarytame inde kambario temperatūroje iki 5 dienų arba šaldytuve iki 2 savaičių.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Šaltinis:
https://www.terra.cl/

Aurimas Kavaliūnas
Aurimas Kavaliūnas
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.

Taip pat skaitykite: