Avižiniai batonėliai su riešutais ir sėklomis – puikus pasirinkimas ieškantiems sveikesnio užkandžio, kuris yra ir maistingas, ir gardus. Traškūs, šiek tiek saldūs, kupini riešutų, sėklų ir džiovintų vaisių, jie puikiai tinka tiek pusryčiams skubant, tiek po treniruotės.
Avižiniai batonėliai su riešutais ir sėklomis: receptas
Lengvai pagaminami, nereikalauja kepimo, o rezultatas – sotūs ir ilgai energiją išlaikantys batonėliai, kuriuos patogu pasiimti su savimi bet kur.
Ingredientai:
- 225 g stambių avižinių dribsnių
- 50 g migdolų su odele
- 60 g įvairių sėklų mišinio
- 60 g džiovintų spanguolių
- 50 g paprastų arba šokoladinių ryžių dribsnių
- 100 g agavų sirupo
- 100 g žemės riešutų sviesto
- 125 g medaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Lengvai patepti kepimo skardą aliejumi ir iškloti maistine plėvele.
2. Avižinius dribsnius ir migdolus sudėti į maisto smulkintuvą ir smulkinti 10-20 sek, kol jie taps smulkūs – norisi išlaikyti šiek tiek tekstūros, bet masė turėtų būti kiek miltinga. Perkelti į didelį dubenį, įmaišyti sėklas, džiovintas spanguoles ir ryžių dribsnius, gerai išmaišyti.
3. Agavų sirupą, žemės riešutų sviestą ir medų pakaitinti nedideliame puode ant vidutinės kaitros, kol ištirps. Išmaišyti ir užpilti ant avižų mišinio. Maišyti šaukštu, kol šiek tiek atvės, tada pamaišyti rankomis, kad visi dribsniai pasidengtų mišiniu.
4. Perkelti masę į paruoštą skardą ir tolygiai paskirstyti. Uždengti viršų su maistine plėvele ir stipriai paspausti, kad masė susispaustų. Dėti į šaldiklį 1 val, kad sustingtų.
5. Nuimti viršutinį plėvelės sluoksnį, išversti ant lentelės, nuimti likusią plėvelę ir supjaustyti į norimo dydžio batonėlius.
6. Laikyti sluoksniuojant tarp kepimo popieriaus lapelių sandariame inde šaldytuve. Taip pat galima laikyti šaldiklyje.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.