Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Blynai

Avižiniai blynai su aviečių ir medaus užpilu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-16
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Avižiniai blynai su aviečių ir medaus užpilu
Avižiniai blynai su aviečių ir medaus užpilu

Avižiniai blynai su aviečių ir medaus užpilu – tai pusryčių idėja (o gal desertas), kuri džiugina ir gomurį, ir kūną. Be pridėtinių nereikalingų ingredientų, švelniai saldūs, maistingi ir neapsunkinantys.

Avižiniai blynai su aviečių ir medaus užpilu: receptas

Patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems, o šiltas užpilas paverčia kiekvieną kąsnį šiek tiek ypatingesniu.

Ingredientai:

  • 150 g medaus
  • 150 g aviečių ( šaldytų arba šviežių)
  • 100 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
  • ¼ arb. š. jūros druskos dribsnių
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1½ arb. š. maltos cinamono
  • 100 ml avižų pieno (arba kito pasirinkto pieno)
  • 1 kiaušinis
  • 1 arb. š. vanilės pastos arba ekstrakto
  • 1 arb. š. saulėgrąžų aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į mažą puodą supilti medų ir avietes, kaitinti ant vidutinės kaitros, dažnai maišant, kol avietės atitirps (jei naudojamos šaldytas). Tai neturėtų užtrukti ilgiau nei 3 min. Nukelti puodą nuo kaitros.
2. Avižinius dribsnius ir druską sudėti į maisto smulkintuvą ir trinti, kol masė taps panaši į miltus – šiek tiek grūdėta, bet vis tiek smulkiai sumalta. Supilti į dubenį, įmaišyti kepimo miltelius ir cinamoną.
3. Matavimo indelyje išplakti pieną, kiaušinį ir vanilę, tada supilti šį skystą mišinį į sausą ir gerai išmaišyti, kol viskas susijungs. Jei tešla tampa per tiršta, įpilti dar šiek tiek pieno. Svarbu paruošus tešlą iškart kepti blynus, nes stovėdama tešla tirštėja.
4. Į keptuvę įpilti ½ arb. š. aliejaus ir su popieriniu rankšluosčiu ištepti visą paviršių. Įkaitinti ant vidutinės kaitros. Kai keptuvė įkais – pilti tešlą ir formuoti blynus. Kepti po maždaug 2 min kiekvieną pusę. Kepant nespausti jų žemyn ir neversti daugiau nei vieną kartą. Iškeptus blynelius dėti į lėkštę ir uždengti švariu virtuviniu rankšluosčiu kol bus iškepti visi blynai.
5. Patiekti iš karto, apliejus šiltu aviečių ir medaus užpilu.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:avižiniai blynaiAvižiniai blynai su aviečių ir medaus užpilublynaiBlynai su aviečių užpiluBlynai su avietėmispusryčiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Grikiai is jų nauda
Naudinga

Grikiai – maistingas sveikas pasirinkimas metantiems svorį

2025-01-02
Vištienos sriuba su bambukų ūgliais
Receptai

Vištienos sriuba su bambukų ūgliais

2024-01-31
Kokosinis šokoladinis pyragas
Desertai

Kokosinis šokoladinis pyragas

2024-01-29
Daržovių troškinys su mėsa
Receptai

Daržovių troškinys su mėsa

2024-01-26

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?