Avižiniai grūdėtos varškės blyneliai – maistingas, subalansuotas ir lengvai paruošiamas patiekalas. Grūdėta varškė suteikia minkštumo ir yra puikus baltymų šaltinis, kuris padeda išlaikyti sotumą. Avižiniai dribsniai praturtina blynelius skaidulomis, todėl jie ne tik sotūs, bet ir naudingi virškinimui.
Avižiniai grūdėtos varškės blyneliai: receptas
Tai greitas ir sveikas būdas pasimėgauti gardžiais blyneliais be didelio vargo. Patiekiami su mėgstamais priedais tokie blyneliai gali būti puikus pasirinkimas dienos pradžiai.
Ingredientai:
- 250 g grūdėtos varškės
- 2 kiaušiniai
- 0,5 stikl. avižinių dribsnių
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- Šiek tiek cinamono
- Šiek tiek medaus (arba sirupo)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į maisto smulkintuvą sudėti grūdėtą varškę ir įmušti kiaušinius.
2. Taip pat suberti avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir cinamoną.
3. Įdėti pasirinkto saldiklio.
4. Viską sutrinti iki kreminės konsistencijos.
5. Tešla turi gautis gana tiršta (jos tirštumą galima pasireguliuoti įdedant daugiau avižų ar pilant vandens).
6. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek riebalų, dėti po šaukštą tešlos ir apversti tik tuomet, kai blynuose susiformuos burbuliukai.
7. Patiekti su mėgstamais priedais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Monika. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.