Avižiniai rūgpienio vafliai – šie minkšti ir purūs vafliai yra tiesiog puikus pasirinkimas pusryčiams. Avižiniai miltai suteikia jiems papildomo maistingumo ir sotumo. Vaflius rekomenduojama patiekti su mėgstamiausiais priedais ir gardi dienos pradžia garantuota.
Avižiniai rūgpienio vafliai: receptas
Šie vafliai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta lengvus ir skanius pusryčius arba užkandžius, kuriuos galima pritaikyti pagal savo skonį.
Ingredientai:
- 1 kiaušinio
- 12 g rudojo cukraus (ar kito biraus saldiklio)
- 200 g viso grūdo avižinių miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 200 g rūgpienio (2,5%)
- 50 ml vandens
Pagardams: - Tekšių uogienė
- Bananas
- Lukštentos kanapių sėklos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Kiaušinį išplakti su cukrumi.
2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
3. Į miltų mišinį supilti kiaušinio plakinį, rūgpienį ir vandenį.
4. Viską išmaišyti iki vientisos masės (jeigu per skysta – papildomai dėti miltų, jeigu per tiršta – vandens).
5. Kepti įkaitintoje vaflinėje apie 3 min (laikas priklauso nuo naudojamos vaflinės galingumo).
6. Patiekti su uogiene, pjaustytu bananu, apibarstyti kanapių sėklomis.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.