Azijietiška kokosų pieno sriuba su vištiena – šis sriubos receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta lengvus, tačiau sotumo suteikiančius patiekalus. Kreminis kokosų pieno sultinys, praturtintas daržovių sultiniu ir prieskoniais, suteikia sriubai švelnų, bet kartu ir išraiškingą skonį.
Azijietiška kokosų pieno sriuba su vištiena: receptas
Tai ne tik sotus, bet ir lengvas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek jaukioms vakarienėms su šeima.
Ingredientai:
- 350 g vištienos filė
- 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų
- 1 arb. š. + 1 a.š. druskos
- 1 arb. š. maltos saldžiosios paprikos
- 300 ml + 600 ml vandens
- 1 kubelis daržovių sultinio
- 1 arb. š. česnakų granulių
- 1/2 arb. š. malto imbiero
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- 400 ml kokosų pieno (light)
- 200 g ryžių makaronų
- 115 g žirnių ankščių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Vištienos filė supjaustyti gabaliukais, sudėti į dubenį, apibarstyti pipirais, 1 arb. š. druskos ir malta saldžiąja paprika. Gerai išmaišyti ir palikti marinuotis 3-4 val.
2. Vištienai pasimarinavus, užvirti puode 300 ml vandens sudėti vištienos filė gabaliukus ir pavirti apie 10 min. Vandenį nupilti.
3. Makaronus užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 15 min.
4. Į didesnį puode supilti 600 ml vandens, įdėti daržovių sultinio kubelį, suberti česnako granules, maltą imbierą, 1 arb. š. druskos, įpilti aliejaus, citrinos sulčių ir kokoso pieno. Sultinį užvirti.
5. Į verdantį sultinį sudėti apvirtą vištieną, žirnių ankštis, makaronus ir viską pavirti dar 5-8 min.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.