Baltyminiai lietiniai blynai su varške ir bananais – šie traškūs lietiniai blynai su bananų ir varškės įdaru yra puikus pasirinkimas pusryčiams arba lengvai vakarienei. Skanūs, sveiki ir lengvai paruošiami, jie patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. O šiek tiek apkepti keptuvėje, jie taps ypatingai traškūs ir skanūs!
Baltyminiai lietiniai blynai su varške ir bananais: receptas
Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pasimėgauti šiltu, saldžiu ir šiek tiek traškiu patiekalu, kuriam nereikia daug laiko!
Ingredientai:
- 2 kiaušiniai
- 3 kiaušinio baltymai
- 2 valg. š. kukurūzų miltų
- 60 ml augalinio pieno
- Šiek tiek druskos
Įdarui: - 1 bananas
- 180 g varškės
- Šiek tiek cinamono
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į dubenį mušti kiaušinius ir sudėti kiaušinių baltymus. Išplakti.
2. Suberti kukurūzų miltus ir supilti augalinį pieną. Įberti druskos.
3. Viską išplakti, kad nebūtų miltų gumuliukų.
4. Iškepti lietinius blynus.
5. Įdarui dubenėlyje sutrinti bananą, sudėti varškę ir cinamoną. Dar kartą išmaišyti.
6. Paruoštos varškės masės dėti į lietinio blyno vidurį ir blynus sulankstyti.
7. Įkaitintoje keptuvėje blynus šiek tiek apkepti, kad taptų apskrudę ir traškūs.
8. Patiekiant galima apšlakstyti klevų sirupu ir pagardinti uogomis.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.