Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Bandelės su cinamonu

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2024-01-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Bandelės su cinamonu

Ingredientai:

miltai – 500 g,
sausos mielės – 1 pakelis,
druska – 1 šaukštelis,
pienas – 200 ml,
cukrus – 70 g,
sviestas – 80 g,
kiaušiniai – 2.

cukrus – 6 šaukštai,
cinamonas – 3 šaukštai,
ištirpęs sviestas – 2 šaukštai.

Glaistui
cukraus pudra – 100 g,
pienas, apelsinų ar citrinos sultys – 1-2 šaukštai.

Kaip gaminti:

Tešlą bus labai lengva paruošti, jei naudosite mikserį su duonai “minkyti” spiralėmis. Jei tokio neturite, tešlą teks minkyti rankomis. Paruoštą tešlą reikės supjaustyti į vienodo dydžio bandeles. Tai patogiausia daryti aštriu peiliu, bet jei tokio neturite, galite pasinaudoti nedideliu triuku: imkite storą siūlą, pakiškite po tešla, sukryžiuokite siūlo galus ir truktelkite į priešingas puses. 


Persijokite miltus ir suberkite į juos mieles.

Supilkite į puodą pieną, cukrų ir druską, bei sudėkite sviestą. Kaitinkite kol sviestas pradės tirpti ir nuimkite nuo ugnies.

Padarykite miltuose “šulinį” ir supilkite į juos pieną ir įmuškite kiaušinius. Palengva sumaišykite, kol gausis tešlą.

Minkykite tešlą mikseriu arba ant miltais pabarstyto paviršiaus maždaug 5 minutes, kol ji bus vientisa ir elastinga. Įdėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį ir uždengę palikite šiltoje vietoje 45-60 min., kol iškils. Iškilusią tešlą kumštelkite paminkykite dar 1-2 minutes.

Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite į kiek plonesnį nei 1 cm stačiakampį. Patepkite stačiakampius ištirpusiu sviestu, sumaišykite cinamoną su cukrumi ir apibarstykite paviršių

Tešlą atsargiai susukite į vyniotinį ir tešlos kraštą sugnybkite, kad suliptų.

Supjaustykite tešlą maždaug 2,5-3 cm storio gabalėliais, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir uždengę palikite šiltoje vietoje 30-45 min., kol iškils.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite 20-25 min., kol bandelės iškils ir gražiai paruduos. Kiek atvėsinkite ir apvarvinkite glaistu.

Skanaus!

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Rytietiška kopūstų sriuba
Receptai

Rytietiška kopūstų sriuba

2024-01-04
Kukurūzų košė
Košės

Kukurūzų košė

2024-01-02
Itališka pomidorų sriuba
Receptai

Itališka pomidorų sriuba

2024-01-28
Benedikto kiaušiniai namuose ant sūrio vaflių
Blynai

Benedikto kiaušiniai namuose ant sūrio vaflių – tobuliems savaitgalio pusryčiams

2025-03-07

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?