Biskočiai su lazdynų riešutais ir apelsinų aromatu – tai džiūvėsėliai iš dvigubai keptos tešlos, kvepiantys citrusais ir turtingi riešutų traškumu. Šie itališki sausainiai puikiai tinka prie kavos ar arbatos, o dėl savo tekstūros išlieka gardūs ilgą laiką.
Biskočiai su lazdynų riešutais ir apelsinų aromatu: receptas
Lengvai saldūs, traškūs ir aromatingi – puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek pavaišinti užsukusius svečius.
Ingredientai:
- 250 g kvietinių miltų (ir šiek tiek daugiau pabarstymui)
- ½ arb. š. kepimo miltelių
- 250 g smulkaus cukraus
- 3 kiaušiniai (vidutinio dydžio)
- 200 g lazdyno riešutų (smulkintų)
- 1 apelsino (tarkuota žievelė)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 170 °C (150 °C su ventiliatoriumi). Didelę kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir cukrų, kiaušinius šiek tiek paplakti ir tada po truputį įpilti į dubenį maišant. Užminkyti tešlą. Įmaišyti lazdyno riešutus ir tarkuotą apelsino žievelę.
3. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus švelniai paminkyti tešlą ir padalinti ją į dvi dalis. Suformuoti du volelius, kiekvienas apie 25 cm ilgio. Sudėti juos ant paruoštos skardos ir kepti apie 25 min.
4. Išimti iš orkaitės, šiek tiek atvėsinti, tada kiekvieną volelį supjaustyti 1,5–2 cm storio riekelėmis. Sudėti jas atgal ant kepimo skardos.
5. Grąžinti skardą į orkaitę ir kepti dar 5–7 min, tada apversti riekeles ir kepti dar 5–7 min, kol jos taps auksinės spalvos. Išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti ant grotelių.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.