Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Braškių morengai – receptas Valentino dienai

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-01-14
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Morengai su braškėmis
Morengai su braškėmis

Šis braškių morengų receptas yra puikus pasirinkimas desertui, kuris džiugina tiek savo skoniu, tiek išvaizda. Traškūs morengai su šviežiomis braškėmis ir grietinėle yra ne tik lengvai paruošiami, bet ir itin gardūs.

Morengai su braškėmis Valentino dienai

Braškių morengai yra puikus pasirinkimas švęsti Valentino dieną. Jų subtilus skonis ir romantiška išvaizda, papuošta šviežiomis braškėmis, puikiai dera prie šios ypatingos progos.

Šiuos desertus galite patiekti vakarienės pabaigoje su taurėmis putojančio vyno arba kaip saldžią staigmeną mylimam žmogui. Be to, galite juos asmeniškai dekoruoti širdelės formos cukraus pabarstukais, dar labiau pabrėždami šventinę nuotaiką.

Morengai Valentino dienai

Ingredientai:

Morengams:

  • 3 dideli kiaušinių baltymai
  • ¾ puodelio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kukurūzų krakmolo
  • ½ arbatinio šaukštelio obuolių sidro acto
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

Įdarui:

  • 1 puodelis sunkiosios grietinėlės
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1 puodelis supjaustytų šviežių braškių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas:

1 žingsnis: Pasiruošimas morengams

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 120 °C. Ant kepimo popieriaus nusipieškite apskritimus, kad būtų lengviau formuoti morengus.
  2. Plakite kiaušinių baltymus, kol susidarys minkštos viršūnės. Po truputį įmaišykite cukrų, plakite tol, kol masė taps standi ir blizgi.
  3. Švelniai įmaišykite kukurūzų krakmolą, obuolių sidro actą ir vanilės ekstraktą.

2 žingsnis: Kepimas

  1. Perkelkite masę į konditerinį maišelį arba naudokite šaukštą, kad suformuotumėte morengus apskritimuose ant kepimo popieriaus.
  2. Kepkite apie 1–1,5 valandos, kol morengai taps traškūs ir lengvai atskiriami nuo popieriaus. Leiskite jiems visiškai atvėsti.

3 žingsnis: Įdaras ir patiekimas

  1. Plakite grietinėlę su cukrumi ir vanilės ekstraktu, kol susidarys minkštos viršūnės.
  2. Ant kiekvieno morengo uždėkite grietinėlės sluoksnį ir papuoškite šviežiomis braškėmis.

Patarimai:

  • Jei norite dar įspūdingesnio deserto, į grietinėlę galite įmaišyti šiek tiek braškių tyrės.
  • Morengus galite paruošti iš anksto ir laikyti sandarioje dėžutėje iki patiekimo.

Kodėl verta išbandyti šį receptą?

Šie braškių morengai – lengvi, saldūs ir elegantiški. Jie puikiai tiks tiek kasdieniam desertui, tiek šventinei progai. Be to, jų traški tekstūra puikiai dera su minkšta grietinėle ir sultingomis braškėmis.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://pauladeenmagazine.com/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:braškėsdesertasmorengaiValentino diena

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Skaniausi varškėčiai
Blynai

Skaniausi varškėčiai

2024-01-27
Ispaniškas omletas
Receptai

Ispaniškas omletas

2024-01-02
Kavos punšas
Gėrimai

Kavos punšas

2024-01-17
Manų košė su varškės kremu
Košės

Manų košė su varškės kremu – vaikystės skonis naujai

2025-03-07

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?