Bulvių odelės įdarytos šonine ir sūriu – gardus ir paprastas būdas paversti keptą bulvę į išskirtinį valgį. Traški plutelė slepia purų bulvių įdarą, praturtintą grietine, traškia šonine, žalumynais ir švelniu sūriu.
Bulvių odelės įdarytos šonine ir sūriu: receptas
Lengva, bet labai soti ir skani vakarienės idėja. įdarą galima paruošti ir kitokį, naudojant savo mėgstamus produktus.
Ingredientai:
- 2 bulvės
- šlakelis alyvuogių aliejaus
- jūros druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- 2 juostelės rūkytos šoninės
- 1 valg. š. liesos grietinės
- 2 arb. š. smulkintų šviežių petražolių
- 1 valg. š. tarkuoto čederio sūrio
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 210 C temperatūros. Bulves įtrinti aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais. Dėti ant kepimo skardos ir kepti 45 min-1 val, priklausomai nuo bulvių dydžio.
2. Palikti bulves šiek tiek atvėsti. Tuomet peiliu perpjauti jas per pusę ir išimti šaukštu minkštą dalį, paliekant maždaug 3 mm kraštelį. Minkštimą sudėti į dubenį ir sutrinti šakute. Bulvių luobeles dar kartą pašauti į orkaitę 6–7 min, kad apskrustų.
3. Tuo tarpu iškepti šoninės juosteles, kad taptų traškios. Iškepusias perkelti ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių. Šoninę susmulkinti.
4. Tuomet paruošti įdarą: į sutrintą bulvių masę sudėti grietinę, smulkintas petražoles ir smulkintą šoninę. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Viską labai gerai išmaišyti.
5. Išimti odeles iš orkaitės, pripildyti įdaru, apibarstyti sūriu ir vėl kepti 6–7 min, kol sūris išsilydis.
6. Iškepusias bulves patiekti skaniausia kol dar šiltos.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.