Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Bulvių patiekalai

Bulvių odelės įdarytos šonine ir sūriu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Bulvių odelės įdarytos šonine ir sūriu
Bulvių odelės įdarytos šonine ir sūriu

Bulvių odelės įdarytos šonine ir sūriu – gardus ir paprastas būdas paversti keptą bulvę į išskirtinį valgį. Traški plutelė slepia purų bulvių įdarą, praturtintą grietine, traškia šonine, žalumynais ir švelniu sūriu.

Bulvių odelės įdarytos šonine ir sūriu: receptas

Lengva, bet labai soti ir skani vakarienės idėja. įdarą galima paruošti ir kitokį, naudojant savo mėgstamus produktus.

Ingredientai:

  • 2 bulvės
  • šlakelis alyvuogių aliejaus
  • jūros druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • 2 juostelės rūkytos šoninės
  • 1 valg. š. liesos grietinės
  • 2 arb. š. smulkintų šviežių petražolių
  • 1 valg. š. tarkuoto čederio sūrio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 210 C temperatūros. Bulves įtrinti aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais. Dėti ant kepimo skardos ir kepti 45 min-1 val, priklausomai nuo bulvių dydžio.
2. Palikti bulves šiek tiek atvėsti. Tuomet peiliu perpjauti jas per pusę ir išimti šaukštu minkštą dalį, paliekant maždaug 3 mm kraštelį. Minkštimą sudėti į dubenį ir sutrinti šakute. Bulvių luobeles dar kartą pašauti į orkaitę 6–7 min, kad apskrustų.
3. Tuo tarpu iškepti šoninės juosteles, kad taptų traškios. Iškepusias perkelti ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių. Šoninę susmulkinti.
4. Tuomet paruošti įdarą: į sutrintą bulvių masę sudėti grietinę, smulkintas petražoles ir smulkintą šoninę. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Viską labai gerai išmaišyti.
5. Išimti odeles iš orkaitės, pripildyti įdaru, apibarstyti sūriu ir vėl kepti 6–7 min, kol sūris išsilydis.
6. Iškepusias bulves patiekti skaniausia kol dar šiltos.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Bulvės su šonineBulvių odelės įdarytos šonine ir sūriuBulvių patiekalaiĮdarytos bulvėsĮdarytos bulvių odelės

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Krevetės su fetos padažu
Receptai

Krevetės su fetos kremu ir granatų sėklomis

2025-02-07
Tobuli cukinijų kepsneliai su pievagrybių padažu
Receptai

Tobuli cukinijų kepsneliai su pievagrybių padažu

2025-03-07
Ispaniškas omletas
Receptai

Ispaniškas omletas

2024-01-10
Vaisių punšas
Gėrimai

Vaisių punšas

2024-01-09

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?