Bulvių virtinukai su šonine ir špinatų pesto – tai lengvas, tačiau išraiškingo skonio patiekalas, kuriame dera šviežių žalumynų gaiva, švelnus kietojo sūrio sūrumas ir traškios šoninės aromatas. Itin greitai paruošiamas patiekalas, tobulas pasirinkimas kai norisi skanaus maisto nepraleidžiant daug laiko virtuvėje.
Bulvių virtinukai su šonine ir špinatų pesto: receptas
Tai sotus, tačiau lengvai paruošiamas patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai vakarienei.
Ingredientai:
- 15 g šviežio baziliko
- 30 g špinatų
- 1 valg. š. šviežiai tarkuoto kietojo sūrio
- 2–3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 citrinos sultys
- 140 g šoninės (smulkiai supjaustytos)
- 500 g bulvinių gnocchi
- Didelis žiupsnelis jūros druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Paruošti pesto sudėti bazilikus, špinatus, kietąjį sūrį, druską ir pusę alyvuogių aliejaus į trintuvą arba mažą maisto smulkintuvą ir sutrinti. Toliau pilti aliejų, kol pesto taps glotnus. 2. Pagardinti citrinos sultimis ir, jei reikia, papildomai druska.
3. Šoninę sudėti į šaltą mažą keptuvę ir kaitinti ant vidutinės kaitros. Kepti 4–5 min, kol taps traški. Išimti iš keptuvės ir nusausinti ant popierinio rankšluosčio.
4. Bulvių virtinukus išvirti dideliame puode su verdančiu vandeniu pagal pakuotės instrukcijas. Jie bus išvirę, kai iškils į paviršių. Nusausinti ir grąžinti į puodą.
5. Įmaišyti paruoštą pesto ir traškią šoninę ir iškart patiekti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.