Česnakinės traiškytos bulvytės – tai nepaprastai gardus ir traškus garnyras, kuris sužavės visus. Traiškytos bulvytės su česnaku išorėje tampa gardžiai apskrudusios, o viduje išlieka minkštos.
Česnakinės traiškytos bulvytės: receptas
Minimalios pastangos ir puikus rezultatas – būtent tai, ko reikia greitam, bet įsimintinam patiekalui.
Ingredientai:
- 800 g mažų virtų bulvių (su lupenomis)
- 3-4 skiltelės česnako
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šviežios petražolės
- Tarkuotas kietasis sūris (pvz., parmezanas) (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Išvirtas bulves išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
3. Švelniai jas suspausti, kad šiek tiek subliukštų, bet išlaikytų formą (naudoti bulvių grūstuvę arba šaukštą).
4. Dubenėlyje sumaišyti alyvuogių aliejų su smulkintu česnaku, druska ir pipirais.
5. Šiuo mišiniu gausiai apšlakstyti bulves.
6. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min, kol bulvytės taps auksinės, traškios.
7. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos galima pabarstyti tarkuotu sūriu.
8. Patiekti apibarstytas šviežiomis petražolėmis.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.