3.7 C
Vilnius
Trečiadienis, 26 kovo, 2025

Cinamono bandelių skonio sausainiai

Cinamono bandelių skonio sausainiai – tai puikus derinys tarp trapios tešlos ir aromatingo, karamelizuoto įdaro. Sausainių gamyba reikalauja šiek tiek kantrybės, tačiau rezultatas tikrai vertas pastangų. Tešla yra švelni ir minkšta, tačiau tinkamai atvėsinta lengvai pjaustoma, leidžianti išgauti tobulas spiralines formas.

Cinamono bandelių skonio sausainiai: receptas

Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniams pasilepinimams, tiek šventiniam stalui. Sausainiai puikiai dera su kava, arbata ar net stikline pieno, o jų spiralės primena klasikinius cinamoninius suktinukus – tik mažesniame pavidale. Jei norisi dar ypatingesnio skonio, galima pridėti riešutų ar užlašinti šiek tiek glajaus viršuje.

Ingredientai:

115 g sviesto
120 g rudojo cukraus
1 kiaušinis (didelis)
230 g kvietinių miltų
Žiupsnis druskos
1 arb. š. kepimo miltelių
0,5 arb. š. cinamono
1 arb. š. vanilės pastos

Įdarui:

65 g rudo cukraus
40 g sviesto
4 g cinamono

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Cukrų su sviestu sudėti į dubenį ir plakti apie 2-3 min kol taps kreminė masė (neperplakti).
2. Įmušti kiaušinį, sudėti vanilės pastą ir viską dar plakti, kol susijungs į vieną masę.
3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Suberti į sviesto ir cukraus masę bei lengvai pamaišyti kol viskas susijungs ir taps tešla. Nepermaišyti.
4. Tešlą padalinti į dvi dalis.
5. Patiesti maistinės plėvelės ir labai švelniai pabarstyti miltais. Dėti tešlos dalį ir iškočioti 4-5 mm storio lakštą.
6. Įdarui sviestą ištirpinti, sudėti cukrų ir cinamoną. Išmaišyti.
7. Ištepti paruoštu įdaru iškočiotą tešlą ir tvirtai susukti.

Cinamono bandelių skonio sausainiai. Susukti


8. Padaryti ritinius iš abiejų tešlos dalių ir juos padėti į šaldytuvą bent valandai, kad sutvirtėtų (pabuvus šaldytuve tešlą bus lengviau pjaustyti ir sausainiai taip neišsiplės kepdami).
9. Ritinius supjaustyti apie 1 cm storio griežinėlius.

Cinamono bandelių skonio sausainiai. Supjaustyti griežinėliais


10. Išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 180 C temperatūros orkaitėje apie 9-10 min, kol truputi kraštai sutvirtės ir taps sviesiai rudi.
11. Iškepusiems sausainiams leisti vėsti ant skardos 10 min, kadangi vėsdami dar sutvirtės.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: