Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Deginto sviesto pyragas

Valerija B
Autorius Valerija B
Publikuota: 2025-03-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Deginto sviesto pyragas
Deginto sviesto pyragas

Deginto sviesto pyragas – ypatingos tekstūros, su traškiais riešutukais, su skonio gilumo ir sodrumo suteikiančiu degintu sviestu. Patiks tikriems smaližiams!

Deginto sviesto pyragas: receptas

Tokio pyrago dar tikriausiai nesate ragavę, jo receptą tikrai verta išbandyti! Gabalėlis šio skanėsto bus tobulas prie puodelio kvapnios arbatos ar kavos.

Deginto sviesto pyrago gabaliukas
Deginto sviesto pyrago gabaliukas

Ingredientai:

  • 285 g kvietinių miltų
  • 1.5 a.š. kepimo miltelių
  • 227 g sviesto
  • 200 g baltojo šokolado
  • 200 g rudojo cukraus
  • 1.5 v.š. vanilės pastos
  • 1 a.š. druskos
  • 2 vnt. didelių kiaušinių (kambario temperatūros)
  • 4 vnt. didelių kiaušinių trynių (kambario temperatūros)
  • 90 g smulkintų skrudintų riešutų
  • 85 g smulkinto juodojo šokolado

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių. Kepimo formą (naudojau 23*33 cm) išklokite kepimo popieriumi.
2. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius
3. Ištirpinkite 170 g sviesto. Kaitinkite, kol taps gintarinės spalvos ir ims skleisti riešutų aromatą, užtruks 3-5 minutes. Nuimkite nuo kaitros, įmaišykite likusį sviestą ir maišykite, kol nustos putoti. Įmaišykite cukrų, druską ir vanilę. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Įmuškite kiaušinius ir trynius, išplakite šluotele iki vientisos masės.
4. Į sviesto masę suberkite miltų mišinį, maišykite tik iki susijungs visi ingredientai. Įmaišykite riešutus ir smulkintą šokoladą.
5. Tešlą supilkite į kepimo formą ir išlyginkite paviršių.
6. Kepkite 16-22 minutes arba kol sutvirtės kraštai, o viršus taps auksinis ir pradės trūkinėti. Mediniu smeigtuku patikrinkite, ar iškepė – įsmeigus ir ištraukus jis turi likti šiek tiek drėgnas, su trupiniais. Neperkepkite!
6. Iškepusį išimkite ir palikite atvėsti. Suėmę už kepimo popieriaus kraštų atsargiai išimkite iš formos, supjaustykite gabalėliais.

Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:blondie pyragasSviestinis pyragas

AutoriusValerija B
Esu Valerija Bieliakė, receptų rubrikos redaktorė Laikas.lt portale. Maisto tema rašau, kuriu, testuoju bei lietuviškoms virtuvėms receptus adaptuoju jau beveik 10 metų. Maisto neskirstau į "gerą" ar "blogą" - tikiu natūraliu balansu.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Marinuota silkė receptas ir istorija
Receptai

Marinuota silkė: skonių istorija ir šventinis receptas

2024-11-26
Tinginys
Desertai

Tinginys

2024-01-24
Banoffee tortas
Desertai

Banoffee tortas – saldaus stalo žvaigždė

2025-04-15
Vyšnių alkoholinis kokteilis
Gėrimai

Vyšnių alkoholinis kokteilis

2024-01-11

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?