0.2 C
Vilnius
Pirmadienis, 17 kovo, 2025

Drėgnas morkų pyragas su bananais

Drėgnas morkų pyragas su bananais pyragas su morkomis ir bananais – šis morkų ir bananų pyragas yra minkštas ir aromatingas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pasimėgavimams, tiek ypatingoms progoms. Saldžios daržovės ir vaisiai suteikia natūralų saldumą, o švelnus kremas su kokosų užuominomis suteikia gaivumo ir subtilumo. Tekstūrą praturtinti galima riešutų ar šokolado gabalėliais, tuomet pyragas bus dar įvairesnio skonio. Tai puikus pasirinkimas ieškantiems gardaus ir subalansuoto deserto, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Drėgnas morkų pyragas su bananais: receptas

Tokį desertą galima drąsiai gaminti ir ypatingoms progoms, ir kaip sveikesnį saldumyną kasdienai. Patiks visiems desertų su daržovėmis mėgėjams.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė tarkuotų morkų
  • 2 bananai (labai sunokę)
  • 80 g avižų (maltų)
  • 3 valg. š. riešutų sviesto
  • ~50 g veganiško jogurto
  • 2 kiaušiniai
  • Šiek tiek cinamono
  • ~30 g klevų sirupo
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • Šiek tiek druskos
  • Sauja mėgstamų riešutų (nebūtina)
  • Šiek tiek juodojo šokolado

Kremui:

  • 1 skardinė kokosų kremo
  • Šiek tiek vanilės
  • Šiek tiek citrinos sulčių
  • Pagal skonį mėgstamo saldiklio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Morkas smulkiai sutarkuoti ir sudėti į dubenį.
2. Bananus šakute sutrinti ir sudėti prie morkų.
3.Ten pat sudėti maltas avižas, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Viską išmaišyti.
4. Kitame dubenyje sumaišyti riešutų sviestą, kiaušinius, jogurtą ir klevų sirupą.
5. Tuomet sausus ingredientus suberti prie šlapių ir viską labai gerai išmaišyti.
Galima papildomai įmaišyti riešutų ar šokolado gabalėlių.
6. 20 cm dydžio kepimo formą ištepti sviestu ir supilti visą paruoštą masę.
7. Orkaitę įkaitinti iki 175 C temperatūros ir pyragą kepti apie ~25 min.
8. Kai pyragas iškeps, jį perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
9. Tuo metu paruošti kremą – dubenyje išplakti kokosų kremą su vanile, citrinos sultimis ir šiek tiek saldiklio.
10. Atvėsusį pyragą perpjauti per pusę, apatinį sluoksnį pertepti paruoštu kremu, uždėti kitą pyrago dalį ir taip pat aptepti kremu.
11. Papuošti mėgstamais smulkintais riešutais.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: