Dubajaus šokoladas – tai desertas, kuris sujungia rytietiškus skonius su prabanga. Jo sudėtyje dera šokolado sodrumas, riešutų traškumas ir subtilūs prieskoniai.
Dubajaus šokolado receptas
Šis skanėstas puikiai tiks ypatingoms progoms ar kaip dovana. Dubajaus šokoladas ne tik nustebins savo nepaprastu skoniu, bet ir taps tikru meno kūriniu, kuris gali papuošti bet kurią šventę ar ypatingą progą

Ingredientai:
- 200 g tamsaus šokolado (70 % kakavos)
- 100 g pieniško šokolado
- 50 g šviežių datulių (be kauliukų)
- 50 g nesūdytų pistacijų
- 50 g smulkintų migdolų
- 1 šaukštelis malto kardamono
- 1 šaukštelis rožių vandens
- 2 šaukštai kokosų aliejaus
- Valgomieji aukso lapeliai arba smulkūs džiovintų rožių žiedlapiai (papuošimui)
Gaminimo eiga:
- Ištirpinkite šokoladą:
Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite tamsųjį ir pienišką šokoladą kartu. Maišykite, kol masė taps vienalytė. - Įmaišykite skonio akcentus:
Į ištirpintą šokoladą įmaišykite kokosų aliejų, maltą kardamoną ir rožių vandenį. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. - Paruoškite riešutų ir datulių mišinį:
Datules smulkiai supjaustykite, o pistacijas ir migdolus lengvai susmulkinkite. Suberkite juos į šokolado masę ir švelniai išmaišykite. - Supilkite į formą:
Supilkite šokolado masę į kepimo popieriumi išklotą kvadratinę ar stačiakampę formą (20×20 cm). Išlyginkite paviršių. - Papuoškite:
Ant šokolado užberkite smulkių džiovintų rožių žiedlapių arba uždėkite valgomųjų aukso lapelių, kad suteiktumėte desertui prabangos. - Atvėsinkite:
Padėkite formą į šaldytuvą ir laikykite apie 1–2 valandas, kol šokoladas visiškai sustings. - Pjaustykite ir patiekite:
Sustingusį šokoladą išimkite iš formos ir supjaustykite kvadratėliais ar stačiakampiais gabalėliais.
Šį desertą galite laikyti sandariame inde šaldytuve iki savaitės. Jis puikiai tinka kaip prabangus užkandis prie kavos ar arbatos.
Sujungus aukštos kokybės šokoladą, egzotiškus prieskonius ir rytietiškas skonio natas, šis desertas atspindi Dubajaus prabangą ir subtilumą.
Rožių vanduo ir kardamonas suteikia subtilų rytietišką aromatą, o pistacijos ir datulės – traškumą ir natūralų saldumą.
Puošdami šokoladą aukso lapeliais ar rožių žiedlapiais, jūs ne tik suteiksite jam įspūdingą išvaizdą, bet ir išryškinsite šio deserto unikalumą bei prabangą. Tai puikus pasirinkimas norint palepinti save ar padovanoti savo artimiesiems tikrą egzotišką malonumą.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://vikna.tv