-11.5 C
Vilnius
Ketvirtadienis, 13 vasario, 2025

Dubajaus tinginys su pistacijomis – interneto sensacija

Dubajaus tinginys su pistacijomis – interneto sensacija, įkvėpta populiariojo Dubajaus šokolado, kuris tapo toks populiarus, kad atsirado ne tik bandančių pasigaminti šį šokoladą namuose, tačiau ir nemažai įvairių desertų interpretacijų šia tema. Ir ne veltui, toks desertas tikrai patiks visiems saldumynų mėgėjams.

Paruošimas paprastas ir greitas, reikės tik sulaukti kol desertas sutvirtės. Neabejotinai patiks ieškantiems naujų būtų kaip paįvairinti mūsų taip mėgstamą Tinginį.

Dubajaus tinginys su pistacijomis: receptas

Ingredientai:

  • 360 g (2 pakeliai) sausainių (be priedų)
  • 220 g sviesto
  • 100 g pistacijų kremo
  • 397 g (1 skardinė) kondensuoto pieno
  • 150 g Kataifi tešlos
  • 90 g šokolado
  • 30 g pistacijų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sausainius susmulkinti nedideliais gabaliukais ir sudėti į dubenį. 

Sulaužyti sausainiai

2. Kataifi tešlą supjaustyti, kad būtų smulkesnė. 

Dubajaus tinginys. Supjaustyta kataifi tešla

3. Keptuvėje ištirpinti 20 g sviesto.

Keptuvėje ištirpintas sviestas

4. Į keptuvę sudėti kataifi tešlą ir maišant kepti, kol tešla apskrus. 

Apkepinta kataifi tešla

5. Apkepintą tešlą sudėti prie sausainių. 

Kataifi sudėta prie laužytų sausainių

6. Nedideliame puode ištirpinti likusius 200 g sviesto. 

Sviestas desertui puode

7. Į tirpintą sviestą supilti kondensuotą pieną. 

Išlydytas sviestas su kondensuotu pienu

8. Taip pat prie sviesto sudėti ir pistacijų kremą. 

Sudėtas pistacijų kremas

9. Viską maišyti šluotele kol taps tolygios konsistencijos. 

Sviestą sumaišyti su priedais

10. Tuomet paruoštą masę supilti ant sausainių su kataifi. 

Kremas supiltas ant sausainiu su kataifi

11. Viską labai gerai išmaišyti, kad visi sausainiai ir kaitafi tešla pasidengtų sviesto mase. 

Dubajaus tinginys. Išmaišyta tinginio masė

12. Pasirinktą formą ištiesti maistine plėvele. 

Forma ištiesta maistine plėvele

13. Tuomet sudėti visą paruoštą masę į paruoštą formą ir išlyginti paviršių, šiek tiek paspaudžiant, kad liktų kuo mažesni tarpai. 

Tinginio masė formoje

14. Indą uždengti maistine plėvele ir perkelti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad tinginys sutvirtėtų. 

15. Sutvirtėjusį desertą išimti iš formos ir perkelti į lėkštę ar ant lentelės.

16. Šokoladą sulaužyti ir ištirpinti karštų garų vonelėje. 

Išlydytas šokoladas papuošimui

17. Tirpintu šokoladu apšlakstyti tinginį. 

18. Pistacijas šiek tiek pasmulkinti ir jomis apibarstyti desertą.

Dubajaus tinginys su pistacijomis
Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: