Dubajaus tinginys su pistacijomis – interneto sensacija, įkvėpta populiariojo Dubajaus šokolado, kuris tapo toks populiarus, kad atsirado ne tik bandančių pasigaminti šį šokoladą namuose, tačiau ir nemažai įvairių desertų interpretacijų šia tema. Ir ne veltui, toks desertas tikrai patiks visiems saldumynų mėgėjams.
Paruošimas paprastas ir greitas, reikės tik sulaukti kol desertas sutvirtės. Neabejotinai patiks ieškantiems naujų būtų kaip paįvairinti mūsų taip mėgstamą Tinginį.
Dubajaus tinginys su pistacijomis: receptas
Ingredientai:
- 360 g (2 pakeliai) sausainių (be priedų)
- 220 g sviesto
- 100 g pistacijų kremo
- 397 g (1 skardinė) kondensuoto pieno
- 150 g Kataifi tešlos
- 90 g šokolado
- 30 g pistacijų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sausainius susmulkinti nedideliais gabaliukais ir sudėti į dubenį.

2. Kataifi tešlą supjaustyti, kad būtų smulkesnė.

3. Keptuvėje ištirpinti 20 g sviesto.

4. Į keptuvę sudėti kataifi tešlą ir maišant kepti, kol tešla apskrus.

5. Apkepintą tešlą sudėti prie sausainių.

6. Nedideliame puode ištirpinti likusius 200 g sviesto.

7. Į tirpintą sviestą supilti kondensuotą pieną.

8. Taip pat prie sviesto sudėti ir pistacijų kremą.

9. Viską maišyti šluotele kol taps tolygios konsistencijos.

10. Tuomet paruoštą masę supilti ant sausainių su kataifi.

11. Viską labai gerai išmaišyti, kad visi sausainiai ir kaitafi tešla pasidengtų sviesto mase.

12. Pasirinktą formą ištiesti maistine plėvele.

13. Tuomet sudėti visą paruoštą masę į paruoštą formą ir išlyginti paviršių, šiek tiek paspaudžiant, kad liktų kuo mažesni tarpai.

14. Indą uždengti maistine plėvele ir perkelti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad tinginys sutvirtėtų.
15. Sutvirtėjusį desertą išimti iš formos ir perkelti į lėkštę ar ant lentelės.
16. Šokoladą sulaužyti ir ištirpinti karštų garų vonelėje.

17. Tirpintu šokoladu apšlakstyti tinginį.
18. Pistacijas šiek tiek pasmulkinti ir jomis apibarstyti desertą.
