Duona su cukinijomis – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveikesnės, be glitimo ir maistingos alternatyvos tradiciniam kepiniui. Duona išlieka itin drėgna dėl tarkuotų cukinijų, o maltų migdolų pagrindas suteikia malonaus riešutinio skonio bei švelnios tekstūros.
Duona su cukinijomis: receptas
Puikiai tinka tiek prie pusryčių stalo su sviestu ar sūriu, tiek kaip užkandis prie sriubos ar salotų. Subtilus ir natūralus skonis patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Ingredientai:
- 3 kiaušiniai (dideli, kambario temperatūros)
- 2 arb. š. sausų mielių
- 2–3 cukinijos (apie 600 g nuluptų)
- 300 g maltų migdolų
- ½ arb. š. jūros druskos
- 2 arb. š. kepimo miltelių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Ištepti kekso formą aliejumi ir iškloti dugną bei šonus kepimo popieriumi.
2. Į didelį dubenį įmušti kiaušinius ir gerai išplakti šluotele. Įmaišyti mieles ir atidėti į šalį.
3. Tarkuotas cukinijas labai gerai nuspausti, kad pašalinti kiek įmanoma daugiau vandens. Turėtų likti maždaug 275 g tarkuotos cukinijos.
4. Į kiaušinių ir mielių mišinį sudėti tarkuotą cukiniją, maltus migdolus, druską ir kepimo miltelius. Gerai išmaišyti mediniu šaukštu, tada sudėti į paruoštą formą ir išlyginti paviršių. Uždengti švariu virtuviniu rankšluosčiu ir palikti kambario temperatūroje 1½ valandos.
5. Įkaitinti orkaitę iki 190 C temperatūros. Kepti duoną apie 45 min, kol ji pakils, gražiai paruduos, o įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.
6. Palikti atvėsti formoje 10 min, tuomet atsargiai išimti ant grotelių, nuimti kepimo popierių ir leisti atvėsti bent 20 min prieš patiekiant.
Recepti šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.