Duonos pudingo pyragas – tai jaukus, nostalgiškas desertas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek saldžiai popietės pertraukėlei. Jo tekstūra minkšta, bet kartu šiek tiek traški viršuje, o aromatas – šiltas, su vanilės ir cinamono natomis.
Duonos pudingo pyragas: receptas
Patiektas šiltas su švelniu jogurtu, šis desertas tampa dar gardesnis – kreminė tekstūra papildo minkštą pudingą ir suteikia gaivumo. Tai puikus būdas sunaudoti likusį batoną ir sukurti jaukų, nostalgišką patiekalą, kuris džiugins kiekvieną smaližių.
Ingredientai:
- 140 g batono (padžiuvusio)
- 2 kiaušiniai
- 180 ml augalinio pieno
- 1 valg. š. rudojo cukraus
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 1/2 arb. š. cinamono
- 55 g mėlynių
- Keli šaukštai jogurto (patiekti)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Apdžiuvusį batoną rankomis suplėšyti į mažesnius gabaliukus ir sudėti į indą.
2. Į dubenį mušti kiaušinius, supilti augalinį pieną, suberti cukrų, įpilti vanilės ir pagardinti cinamonu. Viską gerai sumaišyti.
3. Skystą mišinį supilti ant batono ir sumaišyti, kad visas smulkintas batonas pasidengtų mišiniu.
4. Suberti mėlynes ir dar kartą gerai išmaišyti.
5. Kepimo indą patepti riebalais ir supilti paruoštą tešlą.
6. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir pudingą kepti apie 40 min.
7. Patiekti šiltą su jogurtu.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.