Falafeliai ir jais įdarytos pitos duonelės – šis patiekalas yra puikus vegetariškas pasirinkimas pietums ar vakarienei. Taip pat tobulai tinka neštis į darbą ar pikniką. Falafeliai yra pilnas skonios, gardus, aromatingas patiekalas, kuris džiugins ne tik vegetarus, bet patiks ir visavalgiams.
Falafeliai ir jais įdarytos pitos duonelės: receptas
Tai yra išskirtinis patiekalas, idealiai tinkantis tiems, kurie mėgsta šviežią ir sveiką maistą, bet taip pat nori pasimėgauti gardžiu ir sočiu patiekalu. Falafeliai su salotomis ir pita duona yra puikus pasirinkimas kasdieniams pietums.
Ingredientai:
Falafel’ams:
- 400 g konservuotų avinžirnių
- 2 svogūnai, smulkiai supjaustyti
- 1 arb. š. maltos kumino
- 1 citrina (tik žievelė)
- 2 valg. š. miltų (be kaupo)
- ½ arb. š. druskos
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- 4 arb. š. alyvuogių aliejaus
Salotoms: - 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 citrina (tik sultys)
- ½ agurko
- 2 pomidorai
- 1 salotų galva
Patiekti: - 4 pita duonos
- Paprastas jogurtas
- Čili padažas
- Humusas
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Avinžirnius sudėti į puodą ir sutrinti bulvių trintuvu arba naudojantis maisto smulkintuvu sutrinti kuo smulkiau.
2. Sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus, suberti kuminą, įtarkuoti citrinos žievelę, suberti miltus ir druską. Pagardinti juodaisiais pipirais ir gerai išmaišyti mediniu šaukštu.
3. Naudojantis rankomis suformuoti aštuonis vienodo dydžio rutuliukus ir šiek tiek juos suploti.
4. Į keptuvę įpilti 2 arb. š. aliejaus ir įkaitinti ant žemos kaitros. Įdėti falafelius ir kepti 4 min. Apversti kitą pusę ir įpilti dar 2 arb. š. aliejaus į keptuvę. Kepti dar 3–4 min, kol abi pusės taps auksinės ir traškios.
5. Tuo tarpu į didelį dubenį įdėkite plonais griežinėliais pjaustytą agurką, gabaliukais pjaustytus pomidorus ir suplėšytas salotas. Į mažą dubenį išspausti pusės citrinos sultis, įberti žiupsnelį druskos ir pipirų, įpilti alyvuogiu aliejaus ir išmaišyti. Padažą supilti ant salotų ir gerai išmaišyti.
6. Lengvai paskrudinti pitos duoneles, tada atsargiai perpjauti ją iš šono aštriu peiliu.
7. Prieš pat patiekinat, į kiekvieną pitą dėti šiek tiek salotų, įdėti kelis falafelius ir išspausti šiek tiek likusių citrinos sulčių. Patiekti su šaukšteliu jogurto, čili padažo ar humuso (arba visais trimis). Patiekti su likusiomis salotomis šalia.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.