Gaivus braškių limonadas – tai gaivus ir kvapnus vasariškas gėrimas, kuriame dera natūralus uogų saldumas, citrusinis rūgštumas ir burbuliukų gaivumas. Subalansuotas skonis, gaivūs aromatai ir šviežios detalės yra tobula atgaiva karštą dieną.
Gaivus braškių limonadas: receptas
Puikus pasirinkimas karštoms dienoms ar šventiškai nuotaikai sukurti.
Ingredientai:
- 450 g prinokusių braškių, papildomai patiekti
- 5 nevaškuoti citrinos
- 350 g smulkaus cukraus
Patiekti: - 1 l gazuoto vandens
- ledas
- 2 citrinos, supjaustytos griežinėliais
- švieži mėtos lapeliai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nuplauti braškes ir supjaustyti plonais griežinėliais į dubenį. Įpilti vienos citrinos sultis ir 100 g cukraus, gerai išmaišyti. Uždengti ir palikti kambario temperatūroje per naktį, kad cukrus ir citrinų sultys ištrauktų sultis iš braškių.
2. Kitą dieną per smulkų sietelį perkošti braškių sultis į dubenį.
3. Į puodą suberti likusį 250 g cukraus, įpilti 500 ml vandens ir sudėti 4 citrinų žieveles (nuluptas juostelėmis). Kaitinti ant vidutinės kaitros, kol cukrus ištirps, tada virti dar 3 minutes, kol sirupas šiek tiek sutirštės. Nukelti nuo kaitros ir palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
4. Tuo metu išspausti 4 citrinų sultis ir atidėti.
5. Nukošti citrinų sirupą į braškių sultis, supilti citrinų sultis ir išmaišyti. Supilti į didelį ąsotį, įpilti gazuoto vandens pagal skonį ir patiekti su ledukais, papildomais citrinų griežinėliais, šviežiomis braškėmis ir mėtos lapeliais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.