Žiemos šventės neatsiejamos nuo mandarinų – jie puošia Kalėdų eglutę, yra ant šventinio stalo, o nulupus citrusinius vaisius, jų aromatas tampa Naujųjų metų pranašu. Mandarinų tortas – puikus patiekalas šventiniam stalui. Ir net nereikės jo kepti!
Mandarinų tortas: receptas
Ingredientai:
- 6 mandarinai
- 300 g arbatinių sausainių
- 100 g sviesto
- 400 g kreminio sūrio
- 100 g cukraus pudros
- 10 g želatinos
- 50 ml vandens

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimas:- Susmulkinkite sausainius į trupinius ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Šią masę tolygiai paskirstykite ant formos dugno ir padėkite į šaldytuvą.
- Užmerkiame želatiną vandenyje, leidžiame jai išbrinkti, o tada pašildome, bet neviriname.
- Sumaišykite kreminį sūrį su cukraus pudra, įmaišykite ištirpintą želatiną ir dalį supjaustytų mandarinų.
- Mišinį supilkite ant sausainių pagrindo, viršų papuoškite likusiais mandarinais ir padėkite tortą į šaldytuvą 4–5 valandoms.
Tortą galite papildyti ir kitais citrusiniais vaisiais, tokiais kaip apelsinais arba greipfrutais, kad gautumėte dar gaivesnį skonį. Kad tortas būtų dar gražesnis, viršų galite papuošti ne tik mandarinų žiedais, bet ir šiek tiek tarkuotu šokoladu arba riešutais. Be to, tortą galite gaminti iš anksto – jis puikiai laikosi šaldytuve iki 2–3 dienų, tad galite jį paruošti prieš šventes ir tik prieš patiekdami papuošti mandarinų žiedais.
Šis mandarinų tortas be kepimo – puikus pasirinkimas šventiniam stalui. Lengvas, skanus ir išskirtinis, jis papuoš jūsų šventes ir džiugins visus svečius! Be to, tai puikus būdas pasimėgauti šventiniais skoniais be didelių pastangų ir laiko. Tai tortas, kuris puikiai tiks tiek Kalėdų vakarienei, tiek Naujųjų metų šventimui, nes jo švelnus, gaivus skonis ir lengvumas padės puikiai užbaigti bet kokį šventinį valgiaraštį. Toks desertas tikrai nepaliks abejingų ir taps vienu iš mėgstamiausių šeimos receptų, kuriuo mėgausitės dar ilgus metus.
Viršelio nuotrauka ir šaltinis: https://tsn.ua
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.