3.5 C
Vilnius
Antradienis, 3 gruodžio, 2024

Greitai pagaminami kokosiniai saldainiai jūsų šventiniam stalui

Švęskite šventes su nuostabiu klasikinio skanėsto variantu. Šie šventiniai kokosiniai saldainiai – tai kepimo nereikalaujantis stebuklas, jungiantis minkštą ir švelnų biskvitą su kreminiu baltuoju šokoladu ir spalvingais pabarstukais.

Gaminami visiems jūsų šventiniams susibūrimams, šie rutuliukai tikrai sužavės jūsų šeimą ir draugus. Nesvarbu, ar dalyvaujate bendrame susibūrime su vaišėmis, ar rengiate griliaus vakarėlį, šie saldūs kąsneliai taps vakaro akcentu.

Kokosiniai saldainiai

Šie šventiniai kokosiniai saldainiai – puikus jūsų šventinio meniu papildymas. Jų saldus ir kreminis skonis, derinamas su traškia baltojo šokolado plutele ir žaismingais pabarstukais, jūsų susibūrimus padarys dar ypatingesnius. Išsikepę šių kepimo nereikalaujančių skanėstų, stebėkite, kaip jie dingsta jūsų draugams ir šeimai mėgaujantis kiekvienu kąsniu. Nesvarbu, ar tai šventinis renginys, ar vasaros šventė, šie kokosiniai rutuliukai tikrai taps hitu.

Kokosiniai saldainiai receptas
Kokosiniai saldainiai receptas

Ingredientai:

  • 225 g minkšto kreminio sūrio
  • 1 valgomasis šaukštas minkšto sviesto
  • 4 puodeliai cukraus pudros
  • 1 puodelis tarkuoto kokoso
  • 340 g balto šokolado

Gaminimo eiga:

1. Darbo vietos paruošimas: Iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi ir atidėti.

2. Vidutinio dydžio dubenyje rankiniu elektriniu plaktuvu išplakti minkštą kreminį sūrį ir sviestą iki vientisos masės. Palaipsniui įmaišyti cukraus pudrą, tada – tarkuotą kokosą. Viską gerai išmaišyti šaukštu. Masę šaldyti maždaug valandą, kad sustingtų.

3. Apibarstyti rankas cukraus pudra, kad neliptų, ir iš kokosų masės formuoti kiaušinio formos rutuliukus. Sudėlioti ant paruošto kepimo popieriaus ir šaldyti maždaug valandą, kad forma sustingtų.

4. Laikantis instrukcijų ant pakuotės, ištirpinti šokoladines drožles iki vientisos masės. Kai šokoladas paruoštas, šakute panardinti kiekvieną kokosų rutuliuką į šokoladą, užtikrinant, kad jis būtų visiškai aplietas. Atsargiai apversti rutuliuką, kad glajus būtų tolygiai paskirstytas, ir perkelti ant kepimo popieriaus, naudojant antrą šakutę.

5. Šaldyti šokoladu aplietus rutuliukus 5-10 minučių, kad šokoladas sustingtų. Patiekti nedelsiant. Likusius rutuliukus laikyti sandariai uždarytame inde šaldytuve.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Aurimas Kavaliūnas
Aurimas Kavaliūnas
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.

Taip pat skaitykite: