Greiti obuolių keksiukai karšto oro gruzdintuvėje – puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui. Jie pasižymi sodriu obuolių skoniu, švelnia varškės tekstūra ir subtiliu cinamono prieskoniu, kuris suteikia šilumos ir jaukumo.
Greiti obuolių keksiukai karšto oro gruzdintuvėje: receptas
Šie keksiukai puikiai tiks kaip sveikesnis alternatyvus desertas, o jų paprastas ir greitas paruošimas leidžia mėgautis šiuo skanėstu be daug vargo.
Ingredientai:
- 160 g obuolių (išvalytų svoris)
- 30 g sviesto
- 30 ml klevų sirupo
- 100 g grūdėtos varškės
- 1 kiaušinio
- 1 arb. š cinamono
- 1 arb. š kepimo miltelių
- 60 g viso grūdo avižinių miltų
- 10 g migdolų miltų
Glajui: - 30 g baltymų miltelių (mocha skonio)
- 25 ml vandens
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Obuolius sutarkuoti burokine tarka.
2. Ištirpinti sviestą ir jį atvėsinti.
3. Dubenyje sumaišyti tarkuotus obuolius, tirpiną sviestą, sirupą, grūdėtą varškę, kiaušinį.
4. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.
5. Miltus sumaišyti su skysta tešlos dalimi. Tešlą gerai permaišyti iki vientisos masės.
6. Tešlą padalinti į keksiukų formeles.
7. Keksiukus kepti karšto oro gruzdintuvėje 160 C temperatūroje apie 20 min.
8. Iškepusiems keksiukams leisti pilnai atvėsti.
9. Glajui paruošti baltymų miltelius sumaišyti su vandeniu (masė turi būti pakankamai tiršta).
10. Paruoštu glajumi aptepti keksiukus.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.