-1.8 C
Vilnius
Pirmadienis, 17 kovo, 2025

Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su uogiene oro gruzdintuvėje

Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su uogiene oro gruzdintuvėje – šie pyragėliai yra puikus sprendimas, kai norisi gardaus ir greitai pagaminamo deserto. Sluoksniuota tešla yra universali ir lengvai paruošiama, o uogienės įdaras suteikia malonų saldumą bei vaisišką gaivą.

Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su uogiene oro gruzdintuvėje: receptas

Šis desertas tinka tiek kasdieniams pasilepinimams, tiek svečiams pavaišinti – greitas, paprastas ir skanus.

Ingredientai:

  • 3 lapeliai šaldytos mielinės tešlos
  • 100 g mėgstamos uogienės (tirštesnės)
  • 10 g rudojo cukraus
  • 1 kiaušinis

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pasiruošti visus ingredientus.

Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su uogiene oro gruzdintuvėje. Ingredientai


2. Tešlos lakštus atšildyti iki kambario temperatūros ir juos iškočioti.

Mielinės tešlos pyragėliai su uogiene. Iškočioti tešlą


3. Iškočiotą lakštą supjaustyti į keturias dalis.

Mielinės tešlos pyragėliai su uogiene. Supjaustyti gabaliukais


4. Du gabalėlius aptepti uogiene.

Mielinės tešlos pyragėliai su uogiene. Aptepti uogiene


5. Tuomet uždengti kitais dviem lapeliais.

Mielinės tešlos pyragėliai su uogiene. Uždengti


6. Pyragėlių kraštus užlankstyti arba tiesiog užspausti šakute.

Mielinės tešlos pyragėliai su uogiene. Užlankstyti kraštus


7. Į indelį mušti kiaušinį ir jį tiek tiek paplakti.

Mielinės tešlos pyragėliai su uogiene. Paplakti kiaušinį


8. Kiaušinio plakiniu aptepti suformuotus pyragėlius.

Mielinės tešlos pyragėliai su uogiene. Aptepti kiaušiniu

9. Apteptus pyragėlius pabarstyti ruduoju cukrumi.

Mielinės tešlos pyragėliai su uogiene. Pabarstyti cukrumi


10. Pyragėlius sudėti į karšto oro gruzdintuvę ir kepti 175 C temperatūroje apie 10 min. (tikslus kepimo laikas priklauso nuo konkretaus įrenginio). Praėjus pusei kepimo laiko pyragėlius apversti.

Mielinės tešlos pyragėliai su uogiene


11. Kepti kol pyragėliai taps gražios auksinės spalvos.

Mielinės tešlos pyragėliai su uogiene. Apskrudo


12. Atvėsusius pyragėlius apibarstyti cukraus pudra ir patiekti.

Mielinės tešlos pyragėliai su uogiene. Pabarstyti cukraus pudra

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: