Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Ispaniškas ryžių patiekalas su krevetėmis ir chorizo: greita ir skanu

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-01-31
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Ispaniškas ryžių patiekalas su krevetėmis ir chorizo: greita ir skanu
Ispaniškas ryžių patiekalas su krevetėmis ir chorizo: greita ir skanu

Jeigu ieškote lengvai paruošiamo, maistingo ir gardaus patiekalo, šis ispaniškas ryžių patiekalas su krevetėmis ir chorizo kaip tik jums! Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.

Ispaniškas ryžių patiekalas su krevetėmis ir chorizo: receptas

Ispaniškas ryžių patiekalas su krevetėmis ir chorizo: receptas

Ingredientai:

  • 1 svogūnas, supjaustytas griežinėliais
  • 1 raudonoji ir 1 žalioji paprika, be sėklų, supjaustytos juostelėmis
  • 50 g chorizo dešros, supjaustytos plonomis riekelėmis
  • 2 česnako skiltelės, sutrintos
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 250 g basmati ryžių
  • 400 g konservuotų pjaustytų pomidorų
  • 200 g žalių, nuluptų krevečių (atšildytų, jei buvo šaldytos)
  • 500 ml verdančio vandens

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Užvirkite vandenį. Didelėje keptuvėje arba negilioje keptuvėje su dangčiu įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 3 minutes kepkite svogūną, paprikas, chorizo dešrą ir česnaką ant stiprios ugnies.
  2. Į keptuvę suberkite ryžius ir supilkite konservuotus pomidorus kartu su 500 ml verdančio vandens. Uždenkite dangčiu ir virkite ant stiprios ugnies apie 12 minučių.
  3. Nuimkite dangtį, išmaišykite – ryžiai turėtų būti beveik išvirę. Suberkite krevetes ir, jei reikia, įpilkite šlakelį vandens, jei patiekalas atrodo sausas. Virkite dar 1 minutę, kol krevetės taps rožinės spalvos, o ryžiai visiškai suminkštės.
  4. Jei norite išvengti nuolatinio maišymo, galite gaminti šį patiekalą orkaitėje. Sudėkite svogūną, paprikas, chorizo dešrą, česnaką ir alyvuogių aliejų į kepimui tinkamą indą. Kepkite 15 minučių 200°C (arba 180°C su ventiliatoriumi) temperatūroje. Tada įberkite ryžius, supilkite pomidorus ir vandenį, uždenkite ir kepkite dar 20 minučių. Likus 2 minutėms iki kepimo pabaigos, įmaišykite krevetes.

Patiekite karštą su šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis ar kalendromis, ir citrinos skiltele papildomam gaivumui. Šis patiekalas puikiai dera su lengvu žaliųjų salotų garnyru arba traškia duona. Išbandykite šį paprastą, bet nepaprastai skanų receptą jau šiandien!

Šaltinis: https://www.bbcgoodfood.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Chorizokrevetės

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gaspadoriškas jautienos kepsnys
Mėsos patiekalai

Gaspadoriškas jautienos kepsnys

2024-01-30
Viščiukas su vaisias
Mėsos patiekalai

Viščiukas su vaisias

2024-01-20
Pyragas su bananais
Desertai

Pyragas su bananais

2024-01-03
Pyragas "Kalėdinė eglute" sužavės visus
Desertai

Pyragas „Kalėdinė eglutė” : patiekalas, kuris sužavės visus

2024-12-01

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?