2.7 C
Vilnius
Antradienis, 3 gruodžio, 2024

Jogurtinis pyragas: receptas, dėl kurio visi iš proto eina

Šis jogurtinis pyragas – tikras skonio sprogimas, geriausias, kokį esate ragavę! Jo universalumas leidžia mėgautis bet kokia proga, o begalinės variacijų galimybės patenkins net išrankiausius gurmanus.

Jogurtinis pyragas

Šis jogurtinis pyragas – tikras skonio stebuklas! Jo gamyba prasideda nuo sultingos vyšnių uogienės, pagamintos su kukurūzų krakmolu. Skanus kremas, pagamintas iš graikiško jogurto ir standžių kiaušinių baltymų putų, puikiai dera su traškia tešla. Užšaldyta tešla, sutarkuota ant viršaus, suteikia pyragui ypatingo skonio. Kepimas trunka vos 40 minučių, o rezultatas – nenugalimas skonis!

Ingredientai:

Uogienės įdarui:

  • 500 g šaldytų vyšnių
  • 70 g kukurūzų krakmolo (6 šaukštai)
  • 150 g cukraus
  • 150 ml vandens

Tešlai:

  • 3 kiaušinių tryniai
  • žiupsnelis druskos
  • 80 g cukraus pudros (6 šaukštai)
  • 80 g sviesto
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos
  • 200 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

Kremui:

  • 500 g graikiško jogurto
  • 50 g kukurūzų krakmolo (4 šaukštai)
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos
  • 3 kiaušinių baltymai
  • žiupsnelis druskos
  • 130 g cukraus

Gaminimo eiga:

  1. Į puodą suberkite vyšnias, krakmolą, cukrų ir vandenį. Maišydami virkite ant viryklės iki sutirštėjimo.
  2. Išplakite trynius su druska ir cukraus pudra. Įmaišykite ištirpintą sviestą ir vanilę. Miltus su kepimo milteliais persijokite ir įmaišykite į tešlą. Nedidelę tešlos dalį užšaldykite 15 minučių.
  3. Kepimo formos dugną išklokite popieriumi ir pirštais paskleiskite tešlą. Užtepkite uogienę.
  4. Sumaišykite jogurtą, krakmolą ir vanilę. Atskirai išplakite baltymus su druska ir cukrumi iki standžių putų. Sumaišykite su jogurto mase.
  5. Uogienę aptepkite kremu. Ant viršaus sutarkuokite užšaldytą tešlą.
  6. Kepkite 180°C temperatūroje 40 minučių (iki auksinės spalvos). Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Šis jogurtinis pyragas puikiai tiks su:

  • Šviežiomis uogomis. Braškės, mėlynės, avietės ar gervuogės papildys pyrago skonį ir suteiks gaivumo.
  • Vaisiais. Supjaustyti obuoliai, kriaušės ar persikai taip pat puikiai derės.
  • Vaniliniu ledais. Šaltų ledų kontrastas su šiltu pyragu suteiks nepamirštamą pojūtį.
  • Plaktą grietinėlę. Lengva ir puri plakta grietinėlė suteiks pyragui dar daugiau purumo ir saldumo.
  • Kava ar arbata. Klasikinis derinys, puikiai tinkantis po pietų ar vakarienės.
  • Šokolado padažu. Šiek tiek kartaus šokolado padažas gražiai kontrastuoja su saldžiu pyragu.

Svarbiausia rinktis tai, kas jums labiausiai patinka ir kas geriausiai derės su jūsų skonio pojūčiu.

Šaltinis:
https://recipes.marhaba.fun/

Aurimas Kavaliūnas
Aurimas Kavaliūnas
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.

Taip pat skaitykite: