-1.8 C
Vilnius
Antradienis, 18 kovo, 2025

Jogurtinis tortas su bananų biskvitais

Jogurtinis tortas su bananų biskvitais – šis tortas yra puikus pasirinkimas, jei norite sveikesnio deserto, pasižyminčio subalansuotu saldumu ir gaiviu skoniu. Drėgnas bananų biskvitas, iškeptas iš natūralių ingredientų, yra minkštas ir aromatingas. Kokosų aliejus suteikia jam švelnų tropinį atspalvį, o cinamonas paryškina natūralų bananų skonį.

Jogurtinis tortas su bananų biskvitais: receptas

Tai lengvas, šviesus ir estetiškas desertas, tinkantis įvairioms progoms ar jaukiam pasisėdėjimui su artimaisiais.

Ingredientai:

Pagrindui:

  • 4 bananai (nedideli, gerai prinokę)
  • 100 g avižų miltų (tinka ir kitokie)
  • 2-3 kiaušiniai
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • Šiek tiek vanilės
  • Šiek tiek cinamono
  • Kokosų sviestas
  • Žiupsnis himalajų druskos

    Masei:
  • 300 g natūralaus jogurto
  • 100 g varškės
  • 30g klevų sirupo
  • Šiek tiek vanilės
  • 20 g želatinos
  • 100 ml vandens (želatinai tirpinti)
  • Citrinos žievelės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Atidėti.
2. Kitame dubenyje gerai sutrinti bananus ir prie jų mušti kiaušinius. Išplakti.
3. Kokosų aliejų ištirpinti, atvėsinti ir supilti į bananų masę. Išplakti.
4. Tuomet sausus ingredientus suberti prie šlapių ir užmaišyti biskvito masę.
5. Torto formą ištiesti kepimo popieriumi ir supilti masę.
6. Biskvitą kepti iki 175 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė.
7. Iškepusiam biskvitui leisti atvėsti ir tuomet perpjauti per pusę.
8. Tuomet į dubenį sudėti jogurtą ir varškę. Gerai pertrinti. kad nebūtų didelių varškės gumuliukų (galima trinti ir rankiniu trintuvu).
9. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti. Tuomet šiek tiek pakainti, kad ištirptų (neužvirinti) ir leisti atvėsti. Supilti į varškės masę ir gerai išmaišyti.
10. Į varškės masę taip pat įpilti klevų sirupo, šiek tiek vanilės ir nutarkuoti citrinos žievelę.
Viską gerai išmaišyti.
11. Tortinėje formuoti tortą – dėti pirmą biskvitą, dėti dalį kremo. Uždėti antrą biskvitą ir sudėti likusį kremą. Tortą perkelti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sutvirtėtų.
12. Papuošti tirpintu šokoladu, pjaustytomis šviežiomis ir/ar liofilizuotomis braškėmis.

Jogurtinis tortas su bananų biskvitais. Gabaliukas


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: