Velykos jau praėjo, o šaldytuvas pilnas margučių? Vaikai prašė ir prašė dažyti dar ir dar, ir dabar šaldytuve puikuojasi trys pilnos dėžutės kietai virtų kiaušinių. Ką daryti su likusiais margučiais? Štai 5 gardūs būdai, kaip panaudoti Velykų likučius.
5 receptai su likusiais margučiais
1. Kiaušinių salotos sumuštiniams
Kiaušinių salotos yra vienas mėgstamiausių būdų mėgautis likusiais kietai virtais kiaušiniais. Tiesiog supjaustykite kiaušinius ir sumaišykite juos su trupučiu majonezo, druskos ir pipirų – ir viskas paruošta. Galima įdėti šiek tiek maltų garstyčių arba krapų, kad suteiktų papildomo skonio. Kad ir kaip jas pagaminsite, kiaušinių salotos yra greitas ir paprastas būdas sunaudoti tuos papildomus kiaušinius. Jas galima patiekti net ant salotų lapų ar krekerių vietoj duonos.

2. Įdaryti kiaušiniai
Įdaryti kiaušiniai yra puikus būdas panaudoti likusius kietai virtus kiaušinius.
Nulupkite kiaušinius ir perpjaukite juos išilgai pusiau. Išimkite trynius ir sudėkite juos į dubenį. Sumaišykite juos su majonezu, garstyčiomis, druska ir pipirais ir vėl sudėkite mišinį į baltymus. Kartais galima įmaišyti šiek tiek saldžių marinuotų agurkėlių. Apibarstykite viršų paprika ir galite patiekti.
3. Cobb salotos
Likusieji kietai virti kiaušiniai puikiai tinka Cobb salotoms gaminti. Tai vienos mėgstamiausių salotų. Ingredientų derinys yra tiesiog nuostabus!
Šias salotas patogu neštis pietums. Jas galima pasigaminti iš anksto ir tik prieš valgant sumaišyti su padažu. Vienintelė problema yra avokadas, nes jis labai greitai oksiduojasi. Todėl patartina pasiimti visą avokadą ir pjaustyti jį prieš pat valgant.
4. Vištienos ir kukurūzų sriuba
Šis variantas gali atrodyti šiek tiek keistas, bet verta pabandyti. Tai tikrai labai skanu! Tai panašu į vištienos makaronų sriubą, tik su kitokiais makaronais ir kietai virtais kiaušiniais. Pagaminus pagal atrastą receptą, skonis buvo lygiai toks pat kaip ragautos restorane. Tai užtrunka šiek tiek laiko, nes reikia palaukti, kol išvirs vištiena, bet tai tikrai verta! Patogu pagaminti didelį kiekį ir dalį jo užšaldyti. Taip galima pasimėgauti sriuba, kai tik užsinorės.
5. Paprastas kiaušinio sumuštinis
Jei jaučiatės pavargę po Velykų pietų gaminimo, šis variantas kaip tik jums! Paimkite riekę duonos ir aptepkite ją majonezu. Supjaustykite kietai virtą kiaušinį ir dėkite ant duonos. Pagardinkite druska ir pipirais, o jei turite energijos, galite pridėti salotų lapų ir pomidorų.
Nors šis sumuštinis labai paprastas, jis turi savo žavesio. Vaikystėje kiekvienas Velykas praleisdavote pas senelius, o jie gamindavo šiuos sumuštinius vakarienei. Po ilgos ir aktyvios dienos jie būdavo labai skanūs.
Pirmąją dieną po Velykų galima skirti visų šių patiekalų su likusiais margučiais gaminimui. Tuomet pietūs visai savaitei būna paruošti. Sriuba ir salotos puikiai tinka pietums darbe, o kiaušinių salotų sumuštiniai – vaikams į mokyklą. Taip nereikia sukti galvos, ką supakuoti pietums visai savaitei.
Šaltinis: https://teachwithouttears.com/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.