Atšildydami šaltą picą, dažnai susiduriame su problema – ji tampa minkšta, „guminė” ir praranda savo apetitą keliantį vaizdą. Tačiau yra paslaptis, kuri sugrąžins jai idealią tekstūrą ir vėl padarys patiekalą traškų, aromatingą ir sultingą.
Kaip atšildyti picą mikrobangų krosnelėje?
Geriausia – niekaip. Nors tai greita ir patogu, tačiau toks atšildymo būdas padaro picą guminę, vangią, drėgną ir neskanią.
Kodėl gi pica po atšildymo mikrobangų krosnelėje tampa tokia? Viskas labai paprasta. Mikrobangos šildo maistą, priversdamos vandens molekules viduje jo vibruoti. Tai sukuria šilumą, kuri ir sušildo produktą.
Picoje, ypač pagrinde ir įdare, yra drėgmės. Mikrobangų krosnelėje ši drėgmė pradeda garuoti ir kondensuotis. Susidarantys garai suminkština plutą, padarydami ją vangia, gumine ir prarandančia traškumą.
Taigi, atšildyti picą mikrobangų krosnelėje patyrę kulinarai rekomenduoja tik tuo atveju, jei neturite kito pasirinkimo.

Kaip atšildyti picą orkaitėje?
Šis metodas reikalauja šiek tiek laiko, tačiau jis nereikalauja ypatingų pastangų, todėl jis to vertas.
Įkaitinkite orkaitę iki 190°C ir išklokite kepimo skardą folija arba kepimo popieriumi. Kai orkaitė įkaista – įdėkite skardą į orkaitę kelioms minutėms. Tada išdėliokite picą ant karštos skardos.
Šis procesas garantuoja, kad picos apačia taps traški, o viršus liks išlydytas-sūrio. Maždaug po 10-15 minučių gausite šviežią karbonaros (ar bet kurios kitos jūsų mėgstamos picos) gabalėlį.
Kaip atšildyti ant viryklės?
Yra du skirtingi požiūriai į picos atšildymą ant viryklės: greitas ir lėtas.
Pirmam metodui įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir padėkite ant keptuvės picos gabalėlį. Jis turi sušilti beveik visiškai per 2-5 minutes.
Kad sūris gerai išsilydytų, įpilkite kelis lašus vandens ant keptuvės (toli nuo plutos) ir uždenkite dangčiu, kad garai praleistų picos viršų.
Lėto kaitinimo metodas – tiems, kurie yra pasirengę palaukti dėl ypač traškios plutos. Jūsų slaptas ginklas – ketaus keptuvė: ji ypač gerai praleidžia ir sulaiko šilumą, o tai yra pagrindinis momentas, norint išvengti permirkusio picos dugno.
Padėkite picos gabalėlį tiesiai ant keptuvės ir pašildykite ją, neuždengdami dangčiu, ant vidutinės-silpnos ugnies. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai palaukti. Priklausomai nuo jūsų viryklės galios, šis procesas užtruks nuo 7 iki 10 minučių.
Jūs suprasite, kad pica paruošta, kai sūris pradės lydytis ir pradės atsirasti burbuliukai. Iki to momento jūsų pluta sušils ir, greičiausiai, bus net traškesnė, nei kai pica buvo šviežia.
Kaip atšildyti picą gruzdintuvėje?
Gruzdintuvė sujungia mikrobangų krosnelės patogumą ir plutos traškumą, kaip po orkaitės, o tai daro ją vienu efektyviausių picos gabalėlio atšildymo metodų.
Išklokite gruzdintuvės krepšelį perforuotu pergamentiniu popieriumi arba aliuminio folija, o tada pašildykite riekelę maždaug 180°C temperatūroje 3-6 minutes.
Rekomendacija visiems atšildymo metodams
Išimkite picą iš šaldytuvo maždaug prieš 15 minučių iki atšildymo, palikdami ją kambario temperatūroje. Tai leis jai tolygiau sušilti.
Pasirinkite jums patinkantį atšildymo metodą ir mėgaukitės skania pica, tarsi ką tik iš krosnies!
Šaltinis: https://www.rbc.ua/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva