Kadangi mūsų racione netrūksta kepto maisto, sužinokite, kaip galite natūraliai atsikratyti kvapo, kuris lieka už po to maisto kepimo. Kepimo kvapas gali tvyroti namuose ir erzinti, tačiau yra daug natūralių būdų, kurie gali padėti be pastangų atsikratyti jo. Taigi, iškepę ir išvėdinę, galite įgyvendinti šiuos patarimus.
Lauro lapai
Puikus būdas atsikratyti nepageidaujamo kepimo kvapo yra lauro lapai. Juose yra eterinių aliejų, tokių kaip eugenolis ir cineolis, pasižymintys antimikrobinėmis ir orą valančiomis savybėmis. Taigi kaitinami jie išskiria šiuos lakiuosius aliejus, kurie turi malonų kvapą ir greitai neutralizuoja nemalonius kvapus ore.
Paimkite 2–3 lapus ir padėkite juos į lėkštę arba karščiui atsparų dėklą. Vienas jų galas uždegamas žiebtuvėliu arba degtuku ir leidžiama lėtai degti, kol aprūks. Turite užtikrinti, kad deginimas būtų atliktas gerai vėdinamoje vietoje, kad kvapas pasklistų.
Išsiskiriantys dūmai neutralizuos kvapus ir užpildys patalpą maloniais, šiek tiek aštriais ir sumedėjusiais dūmais. Kitas paprastas būdas – virti lauro lapus, kad į orą išsiskirtų stiprus jų aromatas. Į nedidelį puodą vandens įdėkite kelis lauro lapus ir pavirkite ant mažos ugnies ketvirtį valandos. Susidarę garai paskleis malonų aromatą po visus namus ir padės neutralizuoti kepimo kvapus.
Baltasis actas
Dar viena gera priemonė – baltas actas. 15 minučių virkite puodelį baltojo acto, sumaišyto su vandeniu. Išsiskiriantys garai sugers kepimo kvapus. Arba galite padėti dubenį baltojo acto į virtuvę ir palikti per naktį. Actas padės neutralizuoti kvapą kambaryje.
Lauro lapai dar turi eilę puikių savybių, kurias aprašėme šiame straipsnyje.