Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Kaip išsirinkti mocarelos sūrį

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2011-05-02
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip išsirinkti mocarelos sūrį

Daugelis šeimininkių jau nebeįsivaizduoja, kad gaminant salotas galėtų apsieiti be mocarelos.

Šviežia mocarela – tai šviežias, jaunas (nebrandintas), minkštas ir šlapias sūris. Parduodamas išmirkytas savose išrūgose. Deja, tai, ką matome prekybos centrų lentynose – toli gražu ne tikroji mocarela.

Nors mocarelos sūris gali būti gaminamas iš pasterizuoto ir nepasterizuoto karvių pieno, autentiška ir tikroji mocarela gaminama tik iš buivolių pieno. Ant tokio sūrio įpakavimo turi būti parašyta “Mozzarella di Bufala”.

Hermetiškoje pakuotėje tikroji mocarela tinkama vartoti tik apie mėnesį.

Iš karvių pieno gaminamą mocarelą patys italai vadina “fior di latte” (pieno gėlė). Jo skonis šiek tiek skiriasi, be to, taip pagamintas sūris yra daug pigesnis.

Maži, maždaug 2,5 cm skersmens šviežio mocarelos rutuliukai, marinuoti gryname arba prieskoniais pagardintame alyvuogių aliejuje, vadinami “boconccini”. Rūkytas sūris pavadintas “mozzarella affumicata”. “Manteca” yra šviežias mocarela sūris, apvyniotas apie gabalėlį sviesto.

Šviežia mocarela turi būti balta, minkšta ir itin elastinga. Perpjovus sūrio rutuliuką iš jo turi išbėgti šiek tiek balto skysčio. Tačiau ne vienas virtuvės šefas pripažįsta, kad vietinių gamintojų mocarela dažnai būna kartoka, sausa ir kieta. Tiesa, tokie sūriai dažnai būna pigesni. Taigi, rinktis teks jums patiems.

Pirmiausia, į ką turėtumėte atkreipti dėmesį pirkdami mocarelą – tinkamo vartojimo laikas. Kadangi šis sūris labai greitai genda, prekybos tinklai ne visada spėja jį parduoti.

Jeigu mocarelos tinkamumo vartoti laikas yra pasibaigęs arba einanti į pabaigą, sūris bus gelsvos spalvos, kartokas. Atsiranda ir nemalonus rūgstančio pieno kvapas.

Atidarius pakuotę, išrūgų neišpilkite, priešingu atveju, sūris sukietės ir labai greitai suges. Sūrio rutuliukus su skysčiu supilkite į stiklainį. Taip laikomą sūrį pasistenkite suvartoti per dvi dienas. Laikyti mocarelą geriausia pačiame šilčiausiame šaldytuvo sektoriuje. Šaldiklis ir mocarela – nesuderinama. Jeigu sūrį užšaldysite, atšilęs jis labiau primins varškės masę.


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:mocarelamozarela sūrissūris

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Alexas Pettyferis – „labiausiai nesuprastas vaikinas Amerikoje“
Menas

Alexas Pettyferis – „labiausiai nesuprastas vaikinas Amerikoje“

2011-05-23
„TAI–AŠ“ svečias E. Ljusbergas apie šiuolaikinę muzikos industriją: „Ten daugybė šou elementų ir mažai širdies“ (interviu)
Menas

„TAI–AŠ“ svečias E. Ljusbergas apie šiuolaikinę muzikos industriją: „Ten daugybė šou elementų ir mažai širdies“ (interviu)

2012-10-19
Studentai vėl kovos dėl geriausių pardavimo specialistų titulo
Aktualu

Studentai vėl kovos dėl geriausių pardavimo specialistų titulo

2011-02-22
Svetimi vaikai „žmogaus” gyvenimo kely
Aktualu

Svetimi vaikai „žmogaus” gyvenimo kely

2010-08-11

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?